Preuzmi Maturang aplikaciju
   
Studentski domovi

 • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

 • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

 • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

 • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

 • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

 • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

 • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

 • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

 • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

 • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

 • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

 • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

 • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

 • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

 • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

 • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

 • Restoran Patris Dragice Pravice 1

 • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

 • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

 • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

 • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

 • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

 • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

 • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Studijski program - Odsek za kompjutersko–mašinsko inženjerstvo

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Metalurgija, Mašinstvo, Inženjerstvo, Tehnologija, Mehatronika,

Vrste studija: Strukovne

Vežbaj online: -

Gradovi: Beograd

1. Kompjuterski mašinski sistemi

Svrha studijskog programa Kompjuterski mašinski sistemi, koje se realizuje kroz dva modula Kompjutersko projektovanje i modeliranje i Kompjuterizovani proizvodni sistemi, je obrazovanje strukovnih inženjera mašinstva, osposobljenih da po završetku studija rade u konstrukcionim biroima kao konstruktori mašinskih elemenata i konstrukcija manje i srednje složenosti, u pripremi proizvodnje, kao tehnolozi-programeri, u sektoru kontrole kvaliteta, u proizvodnji, u računarskim centrima projektno-proizvodnih preduzeća, na poslovima tehničko-tehnološke pripreme, na poslovima programiranja kompjuterizovanih proizvodnih sistema i održavanja savremenih obradnih sistema, na poslovima tehničke kontrole i upravljanja poslovnim sistemima i uslužnim delatnostima.

Ovaj program treba da omogući studentima da dodatno konkretizuju svoja znanja te da praćenjem i primenom najsavremenijih dostignuća na polju primene računara ostvare ciljeve kao što su bolji proizvodni rezultati i rešavanje konkretnih uočenih problema. Savladavanjem ovog studijskog programa studenti stiču opšte i predmetno-specifične sposobnosti, koje su u funkciji kvalitetnog obavljanja stručne delatnosti strukovnog inženjera mašinstva.  Poseban cilj ovog studijskog programa je obrazovanje strukovnih inženjera mašinstva za potrebe poslovno-proizvodnih sistema Srbije, koji su sposobni da pripreme i primene programe proizvodnje korišćenjem najnovijih kompjuterskih tehnologija.

2. Industrijsko inženjerstvo

Svrha studijskog programa Industrijsko inženjerstvo je obrazovanje strukovnih inženjera, osposobljenih da rade na poslovima proizvodnje, transporta, menadžmenta i programiranja, te produbljivanju znanja neophodnih za vođenje odgovarajućih poslova, uspostavljanju računarskih mreža i pravljenje baza podataka. Zato industrijsko inženjerstvo u obrazovnom smislu treba posmatrati kao studijski program, koji je nastao kao odgovor na ukazane potrebe koje je iskazala praksa. Ovaj program treba da omogući studentima da dodatno konkretizuju svoja znanja koja se baziraju na razumevanju osnovnih principa industrijskog inženjerstva iz različitih oblasti tehnike i ovladaju dopunskim stručnim znanjima iz oblasti mašinstva, informacionih tehnologija i menadžmenta.  

Studijski program Industrijsko inženjerstvo koncipiran je tako da kontinuirano prati savremena dostignuća iz nabrojanih oblasti i vrši njihovu  implemntaciju u nastavni proces, vodeći računa o potrebama domaće mašinske industrije. Svrha studijskog programa je u skladu sa osnovnim zadacima Akademije i njenom suštinskom orjentacijom i tradicijom vodeće obrazovne institucije na polju industrijskog inženjerstva u savremenoj proizvodnji gde se traži brza promena proizvodnog programa.

3. Energetska efikasnost i čista energija

Studijski program Energetska efikasnost i čista energija čine dva modula – modul M1 koji se izvodi po klasičnom modelu studiranja (KMS) i modul M2 prilagođen studiranju po dualnom modelu (DMS).

Svrha studijskog programa Energetska efikasnost i čista energija je obrazovanje strukovnih inženjera, osposobljenih da po završetku studija rade na poslovima propisivanja i implementacije mera, poboljšanja i praćenja stanja energetske efikasnosti u proizvodnji, transportu i korišćenju toplotne i električne energije, primeni obnovljivih izvora energije, produbljivanju znanja neophodnih za projektovanje i izvođenje energetski efikasnih objekata, sticanje profesionalne kvalifikacije za poslove u domenu izrade elaborata energetske efikasnosti i energetske sertifikacije zgrada.

4. Mašinsko inženjerstvo

Studijski program Mašinsko inženjerstvo obezbeđuje sticanje znanja na nivou strukovnog inženjera mašinstva sa bližim usmerenjima u područjima rada koji se odnose na Kompjutersko projektovanje i CNC sisteme (konstrukcija alata i pribora; projektovanja tehnoloških procesa, operativnog upravljanja konvencionalnim i CNC tehnologijama; organizacija i priprema proizvodnje i kontrole kvaliteta proizvoda; nabavke, prodaje i upravljanja proizvodnjom – modul M1), po klasičnom i po dualnom modelu obrazovanja (modul M3) ili Grejnu, rashladnu i procesnu tehniku (izvođenje i održavanje instalacija: grejanja, provetravanja i industrijske ventilacije; distribucije fluida cevnim vodovima; regulisanje strujnih i toplotnih procesa, zatim instalacija u širokom spektru procesnih postrojenja i prehrambene industrije kao i razumevanje poslova koji se odnose na eksploataciju i održavanje termotehničkih, termoenergetskih i procesnih postrojenja – modul M2), po klasičnom i po dualnom modelu obrazovanja (modul M4). Svrha modula M3 i M4 po dualnom modelu obrazovanja je da se studenti kroz predmete „učenje kroz rad“ još u toku studiranja praktično osposobe za rad.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog