Prijemni.rs
Maturang




Studentski domovi

  • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

  • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

  • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

  • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

  • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

  • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

  • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

  • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

  • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

  • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

  • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

  • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

  • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

  • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

  • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

  • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

  • Restoran Patris Dragice Pravice 1

  • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

  • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

  • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

  • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

  • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

  • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

  • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Ovaj program više nije aktivan

Studijski program - Odsek za kompjutersko–mašinsko inženjerstvo

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Metalurgija, Mašinstvo, Inženjerstvo, Tehnologija, Mehatronika,

Vrste studija: Strukovne

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Beograd

1. Kompjuterski mašinski sistemi

Svrha studijskog programa Kompjuterski mašinski sistemi, koje se realizuje kroz dva modula Kompjutersko projektovanje i modeliranje i Kompjuterizovani proizvodni sistemi, je obrazovanje strukovnih inženjera mašinstva, osposobljenih da po završetku studija rade u konstrukcionim biroima kao konstruktori mašinskih elemenata i konstrukcija manje i srednje složenosti, u pripremi proizvodnje, kao tehnolozi-programeri, u sektoru kontrole kvaliteta, u proizvodnji, u računarskim centrima projektno-proizvodnih preduzeća, na poslovima tehničko-tehnološke pripreme, na poslovima programiranja kompjuterizovanih proizvodnih sistema i održavanja savremenih obradnih sistema, na poslovima tehničke kontrole i upravljanja poslovnim sistemima i uslužnim delatnostima.

Poseban cilj ovog studijskog programa je obrazovanje strukovnih inženjera mašinstva za potrebe poslovno-proizvodnih sistema Srbije, koji su sposobni da pripreme i primene programe proizvodnje korišćenjem najnovijih kompjuterskih tehnologija.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer mašinstva 

2. Industrijsko inženjerstvo

Svrha studijskog programa Industrijsko inženjerstvo je obrazovanje strukovnih inženjera, osposobljenih da rade na poslovima proizvodnje, transporta, menadžmenta i programiranja, te produbljivanju znanja neophodnih za vođenje odgovarajućih poslova, uspostavljanju računarskih mreža i pravljenje baza podataka. Zato industrijsko inženjerstvo u obrazovnom smislu treba posmatrati kao studijski program, koji je nastao kao odgovor na ukazane potrebe koje je iskazala praksa. Ovaj program treba da omogući studentima da dodatno konkretizuju svoja znanja koja se baziraju na razumevanju osnovnih principa industrijskog inženjerstva iz različitih oblasti tehnike i ovladaju dopunskim stručnim znanjima iz oblasti mašinstva, informacionih tehnologija i menadžmenta.

Studijski program Industrijsko inženjerstvo koncipiran je tako da kontinuirano prati savremena dostignuća iz nabrojanih oblasti i vrši njihovu implemntaciju u nastavni proces, vodeći računa o potrebama domaće mašinske industrije. Svrha studijskog programa je u skladu sa osnovnim zadacima Akademije i njenom suštinskom orjentacijom i tradicijom vodeće obrazovne institucije na polju industrijskog inženjerstva u savremenoj proizvodnji gde se traži brza promena proizvodnog programa.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer industrijskog inženjerstva

3. Energetska efikasnost i čista energija

Svrha studijskog programa Energetska efikasnost i čista energija je obrazovanje strukovnih inženjera, osposobljenih da po završetku studija rade na poslovima propisivanja i implementacije mera, poboljšanja i praćenja stanja energetske efikasnosti u proizvodnji, transportu i korišćenju toplotne i električne energije, primeni obnovljivih izvora energije, produbljivanju znanja neophodnih za projektovanje i izvođenje energetski efikasnih objekata, sticanje profesionalne kvalifikacije za poslove u domenu izrade elaborata energetske efikasnosti i energetske sertifikacije zgrada.

Studenti tokom školovanja stiču znanja u oblasti mašinstva, koja su primenljiva u procesu izrade projektno-tehničke dokumentacije, pripremi proizvodnje preduzeća i izvođenju mašinskih instalacija. Osim tekućih poslova, svršeni student je osposobljen da prepozna probleme u proizvodnji i energetici, predloži i sprovede bolja konstrukciona i tehnološka rešenja u manje i srednje složenim procesima.

Studijski program Energetska efikasnost i čista energija čine dva modula – modul M1 koji se izvodi po klasičnom modelu studiranja (KMS) i modul M2 prilagođen studiranju po dualnom modelu (DMS)*.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer mašinstva

Ovaj studijski program se realizuje na dva modula – Klasični model studija i Dualni model studija.

4. Mašinsko inženjerstvo

Studijski program Mašinsko inženjerstvo obezbeđuje sticanje znanja na nivou strukovnog inženjera mašinstva sa bližim usmerenjima u područjima rada koji se odnose na Kompjutersko projektovanje i CNC sisteme (konstrukcija alata i pribora; projektovanja tehnoloških procesa, operativnog upravljanja konvencionalnim i CNC tehnologijama; organizacija i priprema proizvodnje i kontrole kvaliteta proizvoda; nabavke, prodaje i upravljanja proizvodnjom) ili Grejnu, rashladnu i procesnu tehniku (izvođenje i održavanje instalacija: grejanja, provetravanja i industrijske ventilacije; distribucije fluida cevnim vodovima; regulisanje strujnih i toplotnih procesa, zatim instalacija u širokom spektru procesnih postrojenja i prehrambene industrije kao i razumevanje poslova koji se odnose na eksploataciju i održavanje termotehničkih, termoenergetskih i procesnih postrojenja).

Svrha studijskog programa je da studentu pruži teorijsko i praktično znanje u oblasti kompjuterskog projektovanja i CNC sistema i grejne, rashladne i procesne tehnike (ali i srodnih i energetskih grana industrije), da proizvede strukovne inženjere da razumeju postavljene složene tehničke problema, da efikasno primene stečena znanja u industrijskim pogonima i energetskim sistemima, inženjere koji će efikasno koristiti literaturu, zakone, standarde, internet i druga komunikaciona sredstva u cilju saradnje na rešavanju problema i koji će da prate savremena tehnička i tehnološka dostignuća. Svrha modula po dualnom modelu obrazovanja je da se studenti kroz predmete „učenje kroz rad“ još u toku studiranja praktično osposobe za rad.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer mašinstva

Ovaj studijski program se realizuje na dva modula – Klasični model studija i Dualni model studija.




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog