Preuzmi Maturang aplikaciju


Prijemni ispit i uslovi za upis na Biološki fakultet

Konkursni rokovi za upis u školskoj 2020/2021 godini će biti objavljeni na ovoj stranici pošto se zvanično objave na sajtu Ministarstva prosvete i sajtovima visokoškolskih ustanova.

Opšti uslovi upisa

U prvu godinu osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija koje realizuje Univerzitet, odnosno fakultet može da se upiše lice koje ima srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju. Odgovarajuće prethodno stečeno obrazovanje utvrđeno je studijskim programom na koji se vrši upis kandidata.

 

Prijemni ispit

Kandidati prijavljeni za upis na studijski program osnovnih akademskih studija Biologije (moduli: Biologija; Molekularna biologija i fiziologija; i Ekologija) polažu prijemni ispit iz Biologije. Pitanja za prijemni ispit sastavljena su isključivo prema nastavnom programu biologije za sva četiri razreda gimnazije prirodno-matematičkog smera

Na prijemnom ispitu kandidat može steći od 0 do 60 bodova.

Učenicima trećeg i četvrtog razreda srednje škole koji su osvojili jednu od prve tri nagrade na republičkom takmičenju koje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ili na međunarodnom takmičenju iz predmeta koji se polaže na prijemnom ispitu priznaje se maksimalan broj bodova iz tog predmeta na prijemnom ispitu.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: