Prijemni.rs
Maturang
Prijemni ispit i uslovi za upis - Fakultet pedagoških nauka Jagodina

Konkursni rokovi za upis u školskoj 2023/2024 godini će biti objavljeni na ovoj stranici pošto se zvanično objave na sajtu Ministarstva prosvete i sajtovima visokoškolskih ustanova.

Podnošenje prijava na konkurs od 20. do 22. juna 2023. godine:

  1. U Službi za studentska i nastavna pitanja od 09:00 h do 14:00 h 
  2. Online od 00:00 do 24:00 h

Procena sposobnosti (govornih, muzičkih i fizičkih) 25. juna 2023. godine od 09:00 h po grupama.

Polaganje prijemnog ispita: 28. juna 2023. godine

Test razumevanja pročitanog od 09:00 do 10:30 h
Test osnovne pismenosti od 11:00 do 11:45 h 
Intervju za procenu socijanih veština 13:00 h po grupama

Preliminarne rang liste po studijskim programima do 29. juna 2023.godine. do 08:00 h.

Konačne rang liste po studijskim programima: do 03. jula 2023. godine do 08:00 h.

Upis primljenih kandidata: 4,5 i 6 jula 2023. godine od 09:00 do 4:00 h

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini svake godine raspisuje konkurs za upis nove  generacije studenata na tri studijska programa osnovnih akademskih studija: Učitelj, Vaspitač u predškolskim ustanovama i Vaspitač u domovima.

Na osnovne studije prima se ukupno 210 studenata, od čega se 120 brucoša finansira iz budžeta, odnosno ne plaća svoje studiranje. Za ostale već godinama nije menjana visina školarine koja iznosi 78.000 dinara uz mogućnost plaćanja na osam jednakih rata.

Šta dobijate izborom Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini?

Steći ćete kvalitetno obrazovanje zasnovano na primerima dobre prakse i stručnu podršku da razvijete svoje veštine, znanja i komunikaciju. Pomoći ćemo vam da se kreativno izražavate, da razvijate talenat za podučavanjem i vaspitavanjem dece i da u praksi ostvarite savremene pedagoške koncepte.

Fakultet prepoznatljiv po međunarodnoj saradnji

Ono što predstavlja važan podatak za sve zainteresovane za upis na Fakultet pedagoških nauka u Jagodini svakako je činjenica da je tokom prethodnih godina potreba za zapošljavanjem učitelja bila veća od broja nezaposlenih učitelja u Srbiji, tako da će učiteljski i vaspitački kadar postati deficitaran ukoliko se ovaj trend nastavi. Mnogi naši diplomirani studenti pronašli su i posao u struci u inostranstvu u evropskim državama poput Nemačke, Austrije, Norveške, Finske, Švedske u kojima postoji pojačana potreba za zapošljavanjem ovih kadrova.

Novina su i novi izborni moduli iz oblasti informatike i engleskog jezika koji će omogućiti studentima da uz učiteljsko zvanje steknu i kompetencije da predaju informatiku i engleski jezik u mlađim razredima osnovne škole, a praksa pokazuje da u nastavi postižu odlične rezultate.

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini prepoznatljiv je po izuzetnoj međunarodnoj saradnji. U okviru internacionalnog programa Erazmus plus, budući studenti imaće prilike da, pored izuzetnih uslova na samom fakultetu, svoja znanja stiču i na elitnim srodnim ustanovama na Kipru, u Portugaliji, Nemačkoj i Mađarskoj sa kojima Fakultet ima potpisane ugovore o razmeni studenata.

Besplatna onlajn pripremna nastava

Kako bi kandidati na prijemni ispit došli opušteniji i spremniji, Fakultet svake godine organizuje besplatnu onlajn pripremnu nastavu, koja se odvija od marta do aprila kao i probni prijemni ispit juna meseca.

U praksi se pokazalo da je probni prijemni ispit odličan način da kandidati odmere svoje znanje i usmere se na dodatni rad iz one oblasti u kojoj nisu dovoljno spremni. Ovaj ispit sadrži sve segmente provera sposobnosti i dva testa, što znači da budući student kasnije dolazi na prijemni ispit sa mnogo manje treme jer ne samo da je upoznat sa načinom polaganja, već ulazi u poznat prostor u kojem ga ispituju poznata lica.

Skladan spoj tradicije i modernosti sa jasnom vizijom budućnosti

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini od svog osnivanja do danas izrastao je u snažnu akademsku zajednicu nastavnika – istraživača i studenata, a svojim trudom i zalaganjem očuvali smo tradiciju obrazovanja kvalitetnih učitelja i vaspitača, kao i bogatog kulturno-umetničkog, stvaralačkog i sportskog života.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog