Prijemni.rs
Maturang
  • Fakultet tehničkih nauka - Novi Sad




Studentski domovi

  • Međunarodni Kampus Univerziteta EDUCONS

  • Studentski dom Slobodan Bajić Dr Sime Miloševića br. 10

  • Studentski dom Veljko Vlahović Dr Sime Miloševića br. 8; 21000 Novi Sad

  • Studentski dom Feješ Klara Alekse Šantica broj 4, 21000 Novi Sad

  • Studentski dom 23. oktobar (Cesarec) Danila Kiša broj 29, 21000 Novi Sad

  • Studentski dom Živojin Ćulum (Novi dom A) Despota Stefana broj 5, 21000 Novi Sad

  • Studentski dom Novi B Despota Stefana broj 7, 21000 Novi Sad

  • Studentski dom Sajmište Slobodana Bajića br. 17

  • Studentski dom Nikola Tesla Bulevar Despota Stefana 7a

Studentski restorani - menze

  • Restoran - Mihajla Pupina (Bulevar) 19 Bulevar Mihajla Pupina 20

  • Restoran - Mala menza , Valtera Perića 5 Valtera Perića 5

  • Restoran - Velika menza , Sime Miloševica 4 Sime Miloševica 4


Studijski program - Inženjerstvo informacionih sistema

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Informacione tehnologije, Inženjerstvo,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Novi Sad

INŽENjERSTVO INFORMACIONIH SISTEMA

Prvi stepen studija - osnovne akademske studije za sticanje zvanja
diplomirani inženjer informacionih tehnologija traju 4 godine (240 ESPB).

Drugi stepen studija - master akademske studije, za sticanje zvanja master
inženjer informacionih tehnologija (60 ESPB) traju godinu dana.

Informacione tehnologije prožimaju sve aspekte savremenog društva. Koristimo ih svi i u svim sferama života. Globalni procvat informacionih sistema je doveo do toga da se karijera u domenu informacionih tehnologija, u poslednjih nekoliko godina, smatra najpoželjnijim zanimanjem. Ovaj trend će se nastaviti i u decenijama koje dolaze.
Program Inženjerstvo informacionih sistema je koncipiran tako da studentima pruži optimalan osnov za poslovni angažman u periodu nakon završetka studija, te je posebna pažnja posvećena obuci u domenima u kojima se očekuje intenzivan rast u tom periodu, kao što je analiza velikih količina podataka, veštačka inteligencija i analiza multimedijalnog sadržaja.
Ovaj studijski program predstavlja nov pristup edukaciji stručnjaka na našem fakultetu i neguje jedinstvenu kombinaciju veština iz domena informacionih tehnologija i organizacionih nauka, sa namerom da se stvore lideri IT industrije u decenijama koje dolaze.
Studenti će ovladati teorijskim i praktičnim znanjima iz različitih oblasti, poput sistemskog inženjerstva, organizacije, ekonomije, društvenih aspekata informacionih tehnologija, arhitekture računara i računarskih mreža, projektovanja i implementacije informacionih sistema i baza podataka, programiranja, istraživanja podataka (Data Mining), rada sa velikim količinama podataka (Big Data), veštačke inteligencije, ali i upravljanja razvojem i primenom informacionih sistema u svim sferama života. Studenti će ovladati savremenim metodama, tehnikama i alatima. Poseban akcenat je na pripremi studenata za usavršavanje tokom čitavog radnog veka što će im omogućiti da lako razumeju principe i ovladavaju novim metodama, tehnikama i alatima koji će se u budućnosti pojaviti.

S obzirom na interdisciplinarni karakter studijskog programa, akcenat je stavljen na razvoj sposobnosti studenata da se lako prilagođavaju različitim aplikativnim domenima i primenu različitih metoda, tehnika i alata u oblasti informacionih tehnologija. Razvijaju se sposobnosti  kritičkog mišljenja i povezivanja osnovnih teorijskih znanja iz različitih oblasti sa njihovom praktičnom primenom. Studenti se upoznaju sa specifičnostima informacionih sistema u različitim domenima primene i arhitekturom informacionih i organizacionih sistema, uključujući primenu informacionih tehnologija i sistema u prozvodnji i savremenom poslovanju.

Kako bi se spremili za ulazak na globalno tržište rada, studenti imaju priliku da svoja znanja primene u praksi, što najčešće čine radom u jednoj od brojnih kompanija koje su osnovali naši nastavnici i saradnici. Studenti koji se odluče za studijski program Inženjerstvo informacionih sistema, imaju priliku i da iskuse rad u inostranstvu kroz okvire saradnje uspostavljene sa institucijama širom Evrope i sveta.
Diplomirani studenti mogu se zaposliti u privatnom ili javnom sektoru, u okviru timova za projektovanje, razvoj, testiranje, implementaciju, održavanje, unapređivanje, integraciju, bezbednost i sigurnost informacionih sistema u raznim oblastima, za upravljanje odnosima sa  korisnicima, poslovnu analizu i upravljanje procesima poslovanja, itd.

Nastavni plan i program preuzmite ovde.

 

  1. FB stranica IIM FTN : https://www.facebook.com/iimftn
  2. FB grupa BIĆU STUDENT FTN - UPIS 2018
  3. YouTube kanal IIM: https://www.youtube.com/user/iimftn
  4. Twitter IIM FTN : https://twitter.com/IIM_FTN
  5. Flickr: https://www.flickr.com/photos/iimftn
  6. Instagram: http://instagram.com/iim_ftn

 

 




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog