Preuzmi Maturang aplikaciju
   


Prijemni ispit i uslovi za upis na Fakultet za fizičku hemiju

Konkursni rokovi za upis u školskoj 2020/2021 godini će biti objavljeni na ovoj stranici pošto se zvanično objave na sajtu Ministarstva prosvete i sajtovima visokoškolskih ustanova.

Opšti uslovi

Pravo upisa u prvu godinu studija imaju lica koja su završila srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju i položili prijemni ispit.

 

Prijemni ispit

Za upis na osnovne akademske studije može se polagati prijemni ispiti iz jednog od predmeta:

  1. Fizičke hemije
  2. Hemije
  3. Fizike
  4. Matematike
  5. Biologija.

Pitanja i zadaci na prijemnom ispitu obuhvataju gradivo iz udžbenika za I, II, III i IV razred gimnazije prirodno matematičkog smera.

Ukoliko po završenom upisu kandidata koji su polagali prijemni ispit na Fakultetu za fizičku hemiju ostane slobodnih mesta, na ta mesta mogu da
konkurišu kandidati koji su položili prijemni ispit iz predmeta matematika ili fizika ili hemija ili fizička hemija, na nekom drugom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

 

Izbor kandidata

Izbor kandidata za upis obavlja se na osnovu:  

  • Opšteg uspeha  u srednjoj školi  ‐ maksimalan broj bodova je 40
  • Uspeha na prijemnom ispitu ‐ maksimalan broj bodova je 60.

Termini prijavljivanja kandidata, polaganja i objavljivanja rezultata prijemnog ispita, objavljivanja rang liste kao i upisa primljenih kandidata biće dati u konkursu koji će biti objavljen u sredstvima informisanja i na internet prezentaciji Fakulteta.

Fakultet za fizičku hemiju upisuje 100 studenata na osnovne akademske studije.  

 

Ukoliko vam je potrebno više informacija, možete kontaktirati zvaničan profil za upis na FB: https://www.facebook.com/fizickahemija.upis?fref=ts


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: