Prijemni.rs
Maturang
  • Fakultet za sport Beograd




Studentski domovi

  • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

  • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

  • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

  • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

  • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

  • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

  • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

  • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

  • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

  • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

  • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

  • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

  • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

  • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

  • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

  • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

  • Restoran Patris Dragice Pravice 1

  • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

  • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

  • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

  • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

  • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

  • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

  • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154


Studijski program - Trener u sportu

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Stručno-teorijske sportske nauke, Praktične sportske nauke,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Beograd

Trener u sportuTrener u sportu

 

Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ odlikuje se jedinstvenim studijskim programima, a u prilog tome svedoči podatak da je jedini fakultet u regionu i šire koji školuje trenere u sportu.

Studijski program Trener u sportu, akreditovan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, traje četiri godine i njegovim okončanjem stiče se 240 ESPB (Evropski Sistem Prenosa Bodova) i zvanje – diplomirani trener u sportu.

Struktura studijskog programa Trener u sportu koncipirana je u skladu sa međunarodnim visokoobrazovnim institucijama, usaglašena je sa postojećim nivoom razvoja u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta u Republici Srbiji i zasnovana je na Bolonjskoj deklaraciji. Nastavnim planom i programom ovog studijskog programa studenti ovladavaju znanjima iz oblasti teorije sporta, psihologije i pedagogije u sportu, funkcionalne anatomije, fiziologije sa biohemijom sporta, biomehanike sporta, dijagnostike u sportu, teorije sportskog treninga, tehnologije sportskog treninga, kondicioniranje sportista i fizičke pripreme po sportovima i drugih relevantnih sadržaja savremenog sporta i trenažnog procesa.

Diploma fakulteta i trenerska licenca

Kao izuzetno kvalitetna visokoobrazovna ustanova, Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ prepoznat je od strane svih najznačajnijih sportskih organizacija u Srbiji. Shodno tome, Fakultet za sport ima potpisane ugovore o saradnji sa preko 80 granskih sportskih saveza, sportskih organizacija i klubova, a naši partneri su Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Sportski savez Beograda, Paraolimpijski komitet Srbije, zatim nacionalni fudbalski, košarkaški, odbojkaški, rukometni, vaterpolo, atletski, džudo, plivački, teniski, bokserski savezi i mnogi drugi.

Prisna saradnja sa ovim institucijama, ali pre svega kvalitet studijskog programa omogućili su da naši svršeni studenti pored zvanja diplomirani treneri u sportu automatski dobijaju i trenerske licence. To je najbolji dokaz stepena obučenosti naših studenata i znanja koje stiču na Fakultetu za sport.

Naučno istraživačka laboratorija u službi nastave i obuke studenata

Kvalitet više u nastavi za studente na studijskom programu Trener u sportu svakako će doneti savremena naučno-istraživačka labaratorija koja je nedavno otvorena u prostorjama fakulteta na Novom Beogradu. Ovaj izuzetno ambiciozan projekat realizovan je u sklopu dugoročne strategije razvoja fakulteta i njegove politike kvaliteta, uvažavajući značaj naučno-istraživačkih laboratorija u funkciji unapređenja obrazovno-naučnog rada, kao i razvoja sporta. Laboratorija je opremljena modernom opremom koja je sertifikovana za naučno-istraživački rad, a osim u nastavi može da se koristi u nauci i praksi. Studenti će se obučavati da testiraju sportiste, rekareativce, decu i da iz toga izvuku značajne informacije kako bi fizičko vežbanje prilagodili datom pojedincu.

Praktičnu primenu labaratorija ima u testiranju sportista i sportskih ekipa svih uzrastnih kategarorja i davanje preporuka terenerima za praktičan rad i davanje uvida u stanje sportista koje trenira. I na kraju, na osnovu svih dobijenih rezultata testiranja biće omogućeno objavljivanje naučnih i stručnih radova u u domaćim i međunarodnim časopisima.

Nastava se odvija u manjim grupama što dovodi do otvorenije komunikacije sa profesorima i veće prilike za sticanje znanja. Učionice su tehnički opremljene za multimedijalnu nastavu, a posedujemo i moderan računarski centar i platformu E-nastave. Nastava je prilagođena aktivnim sportistima i stalno zaposlenima uz povećan broj konsultacija, pa zato i ne čudi što je Fakultet za sport bio izbor mnogih poznatih i uspešnih sportista. Studijski program Trener u sportu izabrali su košarkaši Novica Veličković, Stefan Jović, Vule Avdalović... rukometaši Andrea Lekić, Dragana Cvijić i Momir Ilić... rvači Viktor Nemeš i Davor Štefanek... odbojkaši Jovana Stevanović i Neven Majstrović, vaterpolisti Vladimir Gojković i Nikola Rađen... karatiskinja Jovana Preković... Priznati profesori, trofejni gostujući predavači, poznati studenti...

Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ poseduje izuzetno stručan nastavni kadar, poznate i priznate stručnjake koji imaju bogato iskustvo iz rada u vrhunskom sportu, sa nacionalnim selekcijima, elitnim klubovima i trofejnim sportistima. Imena profesora Vladimira Koprivice i Srećka Jovanovića, ali i ostalih nastavnika sa trenažne tehnologije garant su vrhunskih predavanja i znanja koje su u prilici da steknu naši studenti.

Česti gosti Fakulteta za sport su najpoznatiji treneri. Gostujuća predavanja prethodnih godina održali su Svetislav Pešić, Božidar Maljković, Dejan Savić, Andrea Trinkijeri, Veselin Vujović, Marina Maljković, Jelena Arunović i mnogi drugi.

Praktičan rad i druženje sa Dejanom Stankovićem

Na osnovu sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa fudbalskim kampom Deki5, naši studenti su bili u prilici da teorijsko znanje primene u praksi kroz rad sa decom na kampu našeg proslavljenog reprezentativca, nekadašnjeg asa Crvene zvezde, Lacija i Intera i sadašnjeg trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića.

Boravkom na Zlatiboru i Kopaoniku upoznali su se sa specifičnom metodikom rada sa decom i stručno su se usavršavali uz Nebojšu Miloševića, koordinatora kampa, koji je trenutno angažovan kao pomoćni trener Crvene zvezde u stručnom štabu Dejana Stankovića.

Popuni prijavu – stekni znanje za medalje

Prvi upisni rok na Fakultetu za sport traje do 16. jula. Na studijski program Trener u sportu u školsku 2021/22. godinu može da se upiše 60 studenata. Zato, rezervišite svoje mesto na vreme i steknite znanje za medalje.

Onlajn prijavu možete popuniti OVDE.

 
 
Studijski program – TRENER U SPORTU
Tabela predmeta
trener u sportu



Trener u sportu




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog