Prijemni.rs
Maturang
  • Filozofski fakultet - Kosovska Mitrovica




Studentski domovi

  • Studentski centar Priština - Kosovska Mitrovica Džona Kenedija 6, 38220 Kosovska Mitrovica


Studijski program - Engleski jezik i književnost

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Lingvistika,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Kosovska Mitrovica

Diplomske akademske – master studije na Katedri za engleski jezik i književnost su organizovane u dva modula: jezički i književni.

Sadržajem i strukturom oba modula se nadovezuju na osnovne akademske studije, omogućavajući tako studentima da prošire već stečeno znanje uz razvoj i usavršavanje kritičkog i analitičkog pristupa neophodnog za naučno-istraživački rad organizovanjem diskusija, prezentacija i vođenim angažovanjem na istraživanju, uz usavršavanje znanja još jednog svetskog jezika.

Završetkom master studija u trajanju od godinu dana student dobija 60 ESPB bodova i stiče mogućnost za upis na doktorske studije.

Master studije na Katedri za engleski jezik i književnost prilagođene su aktuelnim zahtevima društva i ciljevima visokog obrazovanja usmeravanjem i osposobljavanjem studenata za tražene i značajne poslove, među kojima su najznačajniji nastava engleskog jezika i književnosti i prevođenje, ali i brojni drugi poslovi za čije je obavljanje znanje engleskog jezika i književnosti preduslov.

Jezički modul

Studiranjem na jezičkom modulu studenti usavršavaju znanja iz jezičkih disciplina, stiču uvid u promene u jeziku, unapređuju tehnike prevođenja, upoznaju se sa savremenim pristupima metodici nastave engleskog jezika i upoznaju se sa osnovama i tehnikama naučno-istraživačkog rada.

Književni modul

Književni modul fokusom na izučavanje književnih i kritičkih tekstova upoznaje studente sa specifičnostima anglofonih književnosti, književnih dela i kulture, pri čemu odabir materijala i sadržaja kurseva, od Šekspira do savremenog digitalnog sveta, uz identifikovanje i tumačenje veza nekadašnjih kulturoloških, društvenih, istorijskih i političkih konteksta sa sadašnjima, omogućava adekvatnu pripremu za doktorske studije.

Šef katedre: prof. dr Dragana Spasić

Sekretar: asistent Snežana Zečević

Dokumenti

Nastavni plan i program JEZIČKI MODUL (akreditacija 2014. godine)
Nastavni plan i program KNjIŽEVNI MODUL (akreditacija 2014. godine)
Knjige predmeta (akreditacija 2014. godine)
Uverenje o akreditaciji




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog