Preuzmi Maturang aplikaciju
Studentski domovi

  • Studentski dom Ivo Lola Ribar Sep Ferenca 5, 24000 Subotica

  • Studentski dom Bosa Miličević (Novi dom) Marije Vojnic Tošinice 7, 24000 Subotica

Studentski restorani - menze

  • Restoran 1 (novi dom) Segedinski put 11

Studijski program - Geodezija

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Geodezija,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: Matematika,

Gradovi: Subotica

Studijski program osnovnih akademskih studija Geodezija traje 4 godine, odnosno obim studija iznosi 240 ESPB.

Po završetku osnovnih akademskih studija student stiče zvanje diplomirani inženjer geodezije.

Nastava se izvodi na srpskom jeziku. 

Ovde možete preuzeti spisak predmeta po godinama studija (Kurikulum).

 

Cilj studijskog programa

Osnovni cilj ovog studijskog programa je stvaranje inženjera koji će imati solidno opšte akademsko obrazovanje (projektovanje, strani jezici, veze geodezije i srodnih inženjerskih disciplina i sl.), čvrstu podlogu iz teorijsko-metodoloških oblasti (matematike, fizike, geoinformatike, teorijske geodezije), kao i pouzdana znanja iz naučno stručnih i stručno-aplikativnih oblasti geodezije.

Cilj studijskog programa je da pripremi mlade inženjere za rad u različitim oblastima geodezije uopšte a prema sledećem:

  • Studenti treba da steknu osnovni nivo stručnog i naučnog znanja iz oblasti projektovanja i izvođenja geodetskih radova.
  • Studijski program daje studentima osnovna znanja neophodnna za izradu projekata i izvođenje svih vrsta geodetskih radova, kao što su: razvijanje geodetskih mreža, projektovanje i upravljanje geografskim informacionim sistemima, izvođenje premera, poslovi vezani za katastar i upravljanje prostorom, projektovanje i izvođenje poslova u oblasti inženjerske geodezije. Ova znanja predstavljaju osnov za uspešno zapošljavanje na stručnim poslovima u geodetskoj privredi, a uslov su za dalje stručno i naučno usavršavanje na master akademskim studijama.
  • Završetkom osnovnih akademskih studija stiče se uslov za dobijanje odgovarajućeg ovlašćenja (licence) za samostalno delovanje u struci.

 
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog