Preuzmi Maturang aplikaciju
   


Prijemni ispit i uslovi za upis na Metropolitan univerzitet u Beogradu

Konkursni rokovi za upis u školskoj 2021/2022 godini će biti objavljeni na ovoj stranici pošto se zvanično objave na sajtu Ministarstva prosvete i sajtovima visokoškolskih ustanova.

 

Prijemni ispit na Univerzitetu Metropolitan

 

Univerzitet Metropolitan svake godine organizuje rane upisne rokove. Maturanti imaju mogućnost da, bez obzira što još uvek nisu završili srednju školu, polažu prijemni ispit, izvrše upis i obezbede svoje mesto na željenom studijskom programu na vreme. Kompletnu dokumentaciju dostavljaju po završetku četvrtog razreda i položenog maturskog ispita.

Rani upisni rok će se organizovati 26. marta sa početkom u 12h u prostorijama Univerziteta Metropolitan u Beogradu, kao i u Poslovno-obrazovnom centru u Nišu.

 

Prijavljivanje za polaganje prijemnog ispita se može izvršiti na nekoliko načina:

  • Putem elektronske prijave za upis
  • Slanjem mejla na adresu info@metropolitan.ac.rs
    (u mejlu navesti podatke: ime i prezime, studijski program, oblik nastave (internet ili tradicionalno), adresa stanovanja, broj telefona, email adresa, škola koju pohađaju )
  • Telefonom na 011/ 20 30 885

Kako se polaže prijemni ispit?

  • Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta informacionih tehnologija, na prijemnom ispitu polažu matematiku, a nakon toga obavljaju razgovor sa komisijom. Prijemni ispit se sastoji od ukupno 5 zadataka koji se rade u trajanju od 120 minuta. Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet informacionih tehnologija, mogu se prijaviti i za besplatnu pripremu iz matematike.
  • Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta za menadžment, na prijemnom ispitu polažu rešavanje studije slučaja u trajanju od 60 minuta i obavljaju razgovor sa komisijom. Zadatak je da kandidati na osnovu zadate poslovne situacije u tekstualnom obliku, u formi kraćeg teksta, predstave i izdvoje sve bitne informacije. Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet za menadžment, mogu se prijaviti i za besplatnu pripremu iz menadžmenta.
  • Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta digitalnih umetnosti, na prijemnom ispitu polažu crtanje mrtve prirode ugljenom na papiru (format 70×100) u trajanju od 240 minuta. Kandidati koji žele da polažu prijemni za studijski program Modni dizajn, pored crtanja ugljenom na papiru, na osnovu ponuđenih kolaža, biraju jedan po svom izboru, na osnovu kojeg će raditi kreaciju. Za rad na kreaciji predviđeno je 30 minuta. Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet digitalnih umetnosti, mogu se prijaviti i za besplatnu pripremu iz crtanja.

Izdvojeni univerziteti i fakulteti: