Prijemni.rs
Maturang
Studijski program - Muzički izvođač

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Muzička umetnost,

Vrste studija: Strukovne

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Beograd

Ova provesija se bazira na sposobnostima za vokalno ili instrumentalno izvođenje. Zahteva određen nivo interesovanja i posvećenost koja se ogleda u uspesima iz osnovne muzičke škole. Predmet proučavanja zavisi od odabira instrumenta koji se odabira na samom početku školovanja kao što su: viola, violončelo, violina, kontrabas, klavir, gitara, perkucije, harfa, frula, flauta, klarinet, trombon, truba, saksofon, oboa i drugi…

Muzički izvođač se može pronaći i u određenim odsecima kao što su džez muzika, solo pevanje, crkveno pevanje i mnoge druge sekcije. Takođe moguće su i pripreme za veliku muzičku scenu kao na primer za operu ili filhrmoniju koje su praćene dodatnim usavršavanjem na Muzičkoj akademiji. Ukoliko se bave isključivo instrumentalnim delom, moguća je obuka za servisiranje i opravku instrumenata.

Od ključne je važnosti da kandidat ima završen prvi stepen odnosno osnovnu muzičku školu ukoliko želi pohađa srednju muzičku školu. Postoji mogućnost za upis i bez osnovnog muzičkog obrazovanja, ali u tom slučaju neophodno je izvršiti diferencijaciju ispita i time se stekne priznanje koje odgovara kriterijumu osnovnog muzičkog obrazovanja.
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog