Preuzmi Maturang aplikaciju
  • 1. Pod povezanim povrćem podrazumeva se povrće povezano zaprškom ili nekim drugim sredstvom za povezivanje - zgušnjavanje.
  • 2. Senf je proizvod koji se dobija mlevenjem semena bele i crne slačice uz dodatak sirćeta od estragona, soli i mlevenog karanfilića.
  • 3. Šećer koji se nalazi u svežem mleku je:
  • 4. U kuvarstvu postoje sledeće vrste aspika
  • 5. Krompir za pipremanje pompaja treba iseći na:
  • 6. Garniture su gastronomski proizvodi koje definišu vrste namirnica i način termičke obrade. U osnovi, garniture su prilozi uz jela, ređe samostalna jela.
  • 7. U sitnu plavu ribu ne ubrajamo
  • 8. U sitnu plavu ribu spadaju:
  • 9. Pod pojmom namirnica podrazumeva se sve ono što se koristi kao hrana i piće, u prerađenom ili neprerađenom obliku, kao i začini, boje i druge materije koje sedodaju namirnicama radi konzervisanja, poboljšanja izgleda, mirisa ili ukusa, obogaćivanja i slično.
  • 10. Koje su namirnice potrebne za bearnez sos i na kojoj temperaturi se sjedinjuju?
  • 11. Osnovna odeljenja kuhinjskog bloka čine
  • 12. Vrste šarana su: ljuskavi šaran,malo ljuskavi šaran, veleljuskavi šaran i goli šaran.
  • 13. Potrebne namirnice za francusko testo za prženje – fritiranje
  • 14. Koje vrste povrća ubrajamo u leguminoze:
  • 15. Kozica ima klešta, a škamp nema