Preuzmi Maturang aplikaciju
  • 1. U kuvarstvu postoje sledeće vrste aspika
  • 2. Švedski doručak se sastoji od
  • 3. Najčešći prženi proizvodi od povrća su: pomfrit, pompaj, pomčips, celer, mlade tikvice, pečurke, plavi patlidžan i drugo povrće.
  • 4. Kontinentalan ili kompletan doručak sastoji se od:
  • 5. Vrste ugostiteljskih kuhinja prema načinu poslovanja su
  • 6. U osnovna kuhinjska odeljenja ubrajamo: toplu kuhinju; hladnu kuhinju; poslastičarnicu sa pekarom i kafe kuhinju
  • 7. Osnovni sastojci namirnica su: proteini, ugljeni hidrati, masti ili lipidi, vitamini i minerali.
  • 8. Dresirati salatu znači
  • 9. Holandski sos se može grejati do temperature od
  • 10. U porodicu dagnji (Mytilidae) spada:
  • 11. Potrebne namirnice za vinegret su: sirće, ulje, so i biber
  • 12. Tokom procesa proizvodnje mesa peradi, trupovi klanično obrađene živine razvrstavaju se po jedinstvenoj metodologiji na:
  • 13. Vrste ugostiteljskih kuhinja prema broju zaposlenog osoblja i kapacitetu su
  • 14. Osnovne namirnice za Saher tortu su:
  • 15. U ribe muljevitog i peskovitog dna ubrajamo