Preuzmi Maturang aplikaciju
  • 1. Lignja je najpoznatiji i najbrojniji predstavnik glavonožaca. Ima:
  • 2. But je prednji deo govečeta
  • 3. Potrebne namirnice za francusko testo za prženje – fritiranje
  • 4. Koje vrste povrća potiču iz familije Brassicaceae
  • 5. Savaren je pecivo koje se priprema
  • 6. Šta je discipator?
  • 7. Bouquet garni je:
  • 8. Suflei su francuska topla predjela, a pripremaju se od plemenitih povrća, suhomesnatih proizvoda, mesa riba, rakova, pilećeg belog mesa, školjki i sireva. Prilikom spremanja suflea osnovna namirnica za povezivanje je bešamel.
  • 9. Kasoleti su dobili naziv po posudama, malim lončićima za ragu, od porcelana
  • 10. Koje od sledećih povrtarskih biljaka spadaju u leguminoze:
  • 11. Kapama se pravi od:
  • 12. Emulzioni sosovi serazvrstaju na:
  • 13. Pod povezanim povrćem podrazumeva se povrće povezano zaprškom ili nekim drugim sredstvom za povezivanje - zgušnjavanje.
  • 14. Kozica ima klešta, a škamp nema
  • 15. Koje povrće zastupljeno u ljudskoj ishrani pripada familiji Apia-ceae: