Preuzmi Maturang aplikaciju
  • 1. Termički obraditi namirnicu znači izložiti je toploti ili zracima koji mogu da je zagreju kako bi se ona modifikovala ili promenila fizičko-hemijske osobine
  • 2. Prstac dostiže dužinu do 12 cm, a težinu do 40g. Srednja lovna težina mu je oko 20 g, može se loviti tokom cele godine, a živi u
  • 3. Jednostavni doručak se sastoji od: napitka, hleba, peciva, namaza i jaja
  • 4. Marinade su tečni aromatični preparati namenjeni da parfimišu, umekšaju, a ponekad produže trajnost proizvoda.
  • 5. Senf se obavezno koristi uz:
  • 6. Riblji paprikaš sa morskim plodovima, paradajzom i drugim vrstama povrća, vinom ili začinima poznat je pod nazivom:
  • 7. Garniture su gastronomski proizvodi koje definišu vrste namirnica i način termičke obrade. U osnovi, garniture su prilozi uz jela, ređe samostalna jela.
  • 8. U porodicu šarana (Cyprinidae-a)spadaju sleđene ribe:
  • 9. Najčešći uzroci kvarenja začina su:
  • 10. Jagnjeći rizoto je toplo međujelo, tj.pirinač sa jagnjetinom
  • 11. Švedski doručak se sastoji od
  • 12. Bavarski krem se priprema na sledeći način
  • 13. Pod organizacijom rada u kuhinji podrazumevamointerakciju sledećih elemenata rada
  • 14. Kapama se pravi od:
  • 15. Srpska musaka se pravi o