Preuzmi Maturang aplikaciju
  • 1. Šta predstavlja pojam „frapiranje vina“?
  • 2. Od čega ne zavisi postavka kuvera?
  • 3. Šta znači francuski termin „mise en place“?
  • 4. Šta su barske mešavine?
  • 5. Šta je restoran?
  • 6. Šta je bola?
  • 7. Koje vino biste preporučili uz mesa divljači i mesa guske i patke?
  • 8. Kuver za rakove se sastoji od:
  • 9. Navedi vrste naplate ugostiteljskih usluga:
  • 10. Servirni stolovi u restoranskom poslovanju služe za
  • 11. Posluživanje hrane na hladno-toplom bifeu organizuje se:
  • 12. Somelijer je:
  • 13. Kada se načini usluživanja mogu kombinovati?
  • 14. Ko najčešće prima porudžbine u restoranskom poslovanju?
  • 15. Na banketu, posluživanje aperitiva organizuje se: