Preuzmi Maturang aplikaciju
  • 1. Šta predstavlja polupansion?
  • 2. Servirni stolovi u restoranskom poslovanju služe za
  • 3. Šta predstavlja pojam „frapiranje vina“?
  • 4. Kada se načini usluživanja mogu kombinovati?
  • 5. Prema vremenu ispijanja, kokteli se dele na:
  • 6. Od kog mesa se priprema Tatar biftek?
  • 7. Od čega ne zavisi postavka kuvera?
  • 8. Posluživanje hrane na hladno-toplom bifeu organizuje se:
  • 9. Šta su barske mešavine?
  • 10. Somelijer je:
  • 11. Na banketu, posluživanje aperitiva organizuje se:
  • 12. Od kog materijala se najčešće pravi pribor za jelo u restoranskom poslovanju?
  • 13. U barskom poslovanju jestivi led ne može se koristiti:
  • 14. Navedi vrste naplate ugostiteljskih usluga:
  • 15. Šta znači francuski termin „mise en place“?