Preuzmi Maturang aplikaciju
  • 1. Prema vremenu ispijanja, kokteli se dele na:
  • 2. Kuver za rakove se sastoji od:
  • 3. Servirni stolovi u restoranskom poslovanju služe za
  • 4. Navedi vrste naplate ugostiteljskih usluga:
  • 5. Na banketu, posluživanje aperitiva organizuje se:
  • 6. Od čega ne zavisi postavka kuvera?
  • 7. Kada se načini usluživanja mogu kombinovati?
  • 8. Od kog mesa se priprema Tatar biftek?
  • 9. Posluživanje hrane na hladno-toplom bifeu organizuje se:
  • 10. Koje vino biste preporučili uz mesa divljači i mesa guske i patke?
  • 11. U barskom poslovanju jestivi led ne može se koristiti:
  • 12. Šta je bola?
  • 13. Od kog materijala se najčešće pravi pribor za jelo u restoranskom poslovanju?
  • 14. Somelijer je:
  • 15. Šta je restoran?