Preuzmi Maturang aplikaciju
  • 1. Kada se načini usluživanja mogu kombinovati?
  • 2. Od kog materijala se najčešće pravi pribor za jelo u restoranskom poslovanju?
  • 3. Šta je bola?
  • 4. Navedi vrste naplate ugostiteljskih usluga:
  • 5. Od kog mesa se priprema Tatar biftek?
  • 6. Na banketu, posluživanje aperitiva organizuje se:
  • 7. Kuver za rakove se sastoji od:
  • 8. Prema vremenu ispijanja, kokteli se dele na:
  • 9. Od čega ne zavisi postavka kuvera?
  • 10. Šta znači francuski termin „mise en place“?
  • 11. Šta su barske mešavine?
  • 12. Šta predstavlja polupansion?
  • 13. Ko najčešće prima porudžbine u restoranskom poslovanju?
  • 14. U barskom poslovanju jestivi led ne može se koristiti:
  • 15. Šta je restoran?