Preuzmi Maturang aplikaciju
  • 1. Servirni stolovi u restoranskom poslovanju služe za
  • 2. Šta su barske mešavine?
  • 3. Na banketu, posluživanje aperitiva organizuje se:
  • 4. Od kog mesa se priprema Tatar biftek?
  • 5. Od čega ne zavisi postavka kuvera?
  • 6. Šta je restoran?
  • 7. Ko najčešće prima porudžbine u restoranskom poslovanju?
  • 8. Šta je bola?
  • 9. Kada se načini usluživanja mogu kombinovati?
  • 10. Koje vino biste preporučili uz mesa divljači i mesa guske i patke?
  • 11. Šta predstavlja pojam „frapiranje vina“?
  • 12. Posluživanje hrane na hladno-toplom bifeu organizuje se:
  • 13. Kuver za rakove se sastoji od:
  • 14. Somelijer je:
  • 15. U barskom poslovanju jestivi led ne može se koristiti: