Preuzmi Maturang aplikaciju
   


Prijemni ispit i uslovi za upis na Stomatološki fakultet u Beogradu

Konkursni rokovi za upis u školskoj 2021/2022 godini će biti objavljeni na ovoj stranici pošto se zvanično objave na sajtu Ministarstva prosvete i sajtovima visokoškolskih ustanova.

Opšti uslovi za integrisane studije

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji su stekli srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, i to završenu gimnaziju ili srednju školu medicinskog usmerenja.

 

Prijemni ispit za integrisane studije

Na prijemnom i ispitu polažu se testovi iz nastavnih predmeta hemija i biologija, koji se boduju od 0 do 30 bodova po predmetu.

 

Prijemni ispit za strukovne studije

Zubni tehničar - protetičar:

  • Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji su stekli srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, i to završenu srednju zubotehničku školu.
  • Na prijemnom i ispitu polažu se testovi iz nastavnih predmeta morfologija zuba i anatomija (oblast glave i vrata), koji se boduju od 0 do 30 bodova po predmetu.

Oralna higijena:

  • Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji su stekli srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, i to završenu gimnaziju ili srednju školu medicinskog usmerenja.
  • Na prijemnom i ispitu polažu se testovi iz nastavnih predmeta hemija i biologija, koji se boduju od 0 do 30 bodova po predmetu.

 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: