Prijemni.rs
Maturang




Studentski domovi

  • Međunarodni Kampus Univerziteta EDUCONS

  • Studentski dom Slobodan Bajić Dr Sime Miloševića br. 10

  • Studentski dom Veljko Vlahović Dr Sime Miloševića br. 8; 21000 Novi Sad

  • Studentski dom Feješ Klara Alekse Šantica broj 4, 21000 Novi Sad

  • Studentski dom 23. oktobar (Cesarec) Danila Kiša broj 29, 21000 Novi Sad

  • Studentski dom Živojin Ćulum (Novi dom A) Despota Stefana broj 5, 21000 Novi Sad

  • Studentski dom Novi B Despota Stefana broj 7, 21000 Novi Sad

  • Studentski dom Sajmište Slobodana Bajića br. 17

  • Studentski dom Nikola Tesla Bulevar Despota Stefana 7a

Studentski restorani - menze

  • Restoran - Mihajla Pupina (Bulevar) 19 Bulevar Mihajla Pupina 20

  • Restoran - Mala menza , Valtera Perića 5 Valtera Perića 5

  • Restoran - Velika menza , Sime Miloševica 4 Sime Miloševica 4

Studijski program - Operater u prehrambenoj industriji

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Poljoprivreda ,

Vrste studija: Strukovne

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Novi Sad

U toku trogodišnjeg školovanja učenici ovog profila stiču neophodna stručna znanja za sprovođenje higijenskih, zaštitnih i ekoloških mera u tehnološkom procesu prehrambene industrije, kao i u proizvodnji poluproizvoda i gotovih prehrambenih proizvoda, kao i planiranju i organizaciji sopstvenog rada.

Obavezni stručni predmeti na ovom profili su fizika, hemija, ishrana ljudi, operacije i merenja u prehrambenoj industriji, prehrambena tehnologija, proizvodnja prehrambenih proizvoda, zdravstvena bezbednost hrane.

U okviru stručnih predmeta učenici se upoznaju sa osnovnim sastojcima namirnica, načinom prerade, konzervisanjem, pakovanjem, etiketiranjem i skladištenjem gotovih proizvoda. Naši učenici stiču dovoljno prakse u školi i fabrikama u toku praktične nastave, da mogu kvalitetno da se nadograđuju i usavršavaju u daljem radu.

Posle završetka školovanja

Posle završetka školovanja učenici su kvalifikovani za rad u preduzećima koja se bave proizvodnjom, preradom i distribucijom prehrambenih proizvoda kao što su jestiva ulja i biljne masti, konditorski proizvodi, bezalkoholna pića, proizvodi od voća i povrća.

Kako je poljoprivreda, a naročito prehrambena industrija, razvojna šansa naše zemlje, nakon završenog školovanja učenici će moći na svojim gazdinstvima da uzgajaju, prerađuju i distribuiraju hranu. Kvalitet, bezbednost i efikasnost ključni su pokretači u lancu vrednovanja hrane.

Mogućnost daljeg školovanja

Učenici koji završe ovaj smer dalje obrazovanje mogu nastaviti na visokim strukovnim školama za prehrambenu struku, ugostiteljstvo, hotelijerstvo i slične visoke škole.




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog