Preuzmi Maturang aplikaciju
   


Studijski program - Hemijske tehnologije

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Hemija, Inženjerstvo, Tehnologija,

Vrste studija: Akademske

Vežbaj online: Fizika, Hemija, Matematika,

Gradovi: Leskovac

U okviru studijskog programa Hemijske tehnologije postoje tri studijska područja:

 • Farmaceutsko-kozmetičko inženjerstvo,
 • Ekološko inženjerstvo,
 • Organska hemijska tehnologija i polimerno inženjerstvo.

Ciljevi studijskog programa: Osposobiti studente za primenu naučnih i stručnih znanja u praksi iz oblasti studijskih područja: Farmaceutsko-kozmetičko inženjerstvo, Hemijsko inženjerstvo u zaštiti životne sredine, Organska hemijska tehnologija i polimerno inženjerstvo.

Ishod procesa učenja: Studenti koji završe osnovne akademske studije iz Hemijske tehnologije osposobljeni su da se uključe u rešavanje praktičnih problema u privredi iz oblasti odgovarajućih hemijskih tehnologija. Studenti raspolažu svim neophodnim znanjem i veštinom za rad u industriji u okviru svog usmerenja: hemijska industrija, industriji polimera, farmaceutska industrija, kozmetička industrija. Ovo uključuje i obučenost studenata za rad na zadacima kontrole procesa, kontrole sirovina, međuproizvoda i gotovih proizvoda iz odgovarajuće oblasti hemijskih tehnologija. Studenti su osposobljeni da se pridržavaju zakona, standarda, moralnih i etičkih normi struke. Studenti stiču osnovna znanja za nastavak studija na master studijama.

Način izbora predmeta iz drugih studijskih programa: Izborni predmeti se biraju sa liste izbornih predmeta za svaku godinu studija posebno. Broj izbornih predmeta definisan je nastavnim planom studijskog programa iz Hemijske tehnologije. Postoje odvojene liste izbornih predmeta u okviru studijskih područja Hemijske tehnologije.

Bodovna vrednost završnog rada na osnovnim studijama: Završni rad na osnovnim akademskim studijama iz Hemijske tehnologije nije predviđen.

Preduslovi za upis svakog predmeta ili grupe predmeta: Ovi uslovi su predviđeni okvirnim sadržajem svakog predmeta.

Uslovi za prelazak sa drugih studijskih programa u okviru istih ili srodnih oblasti studija: Student može preći na osnovne akademske studije iz Hemijske tehnologije sa bilo kog drugog srodnog akademskog studijskog programa.

Student je dužan da položi sve ispite koji su obavezni na osnovnim akademskim studijama iz Hemijske tehnologije prema nastavnom planu odgovarajućeg studijskog područja iz: Farmaceutsko-kozmetičkog inženjerstva, Hemijskog inženjerstva u zaštiti životne sredine, Organsko-hemijske tehnologije i polimernog inženjerstva. Odluku o srodnosti nekog studijskog programa kao i odluke o prenosu ESPB bodova donosi nastavno-naučno veće Fakulteta na predlog odgovarajućeg veća katedre.

 

 Uverenje o akreditacija studijskog programa
Vesti o studiranju

 • Šta radi marketing menadžer? Šta radi marketing menadžer?
  Marketing spada u jednu od oblasti menadžmenta, a marketing menadžer je osoba koja upravlja poslovnim procesima u oblasti marketinga, odnosno obavlja niz aktivnosti koje imaju veze sa proizvodom (uslugom), cenom,…
  14.05.2021

 • Tehnički fakultet u Boru – Konkurs za upis studenata Tehnički fakultet u Boru – Konkurs za upis studenata
  Objavljen je Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2021/2022. godini. Prijavljivanje kandidata na konkurs obaviće se 23, 24, 25. i 26. juna 2021. godine…
  12.05.2021

 • International School – Open Day International School – Open Day
  Sjajne vesti za sve učenike i njihove roditelje: 15. maja u 11 časova International School otvara svoja vrata svima koji žele da iz prve ruke saznaju kako izgleda sveobuhvatno savremeno…
  12.05.2021

Saveti za polaganje prijemnog