Preuzmi Maturang aplikaciju


Studentkinja iz Srbije nam je ispričala o svojim utiscima o studiranju u Sloveniji:

Think Brilliantly

Zašto Slovenija? Ko bih znao bolje od studenata i studentica, koji su več odlučili i izabrali Sloveniju za studij. #ThinkBrilliantly

Posted by Study in Slovenia on Friday, March 8, 2019

 

U nastavku je njen intervju:

Ja sam Milja Milenković, rođena sam u Nišu, u Srbiji. Završila sam Prvu nišku gimnaziju „Stevan Sremac”, filološki smer, gde sam većinom učila jezike, društvene nauke i to me je nekako privlačilo. Htela sam da se orijentišem na nešto što je u vezi sa politikom, sa društvenim naukama i jezicima i saznala sam za Univerzitet u Novoj Gorici, konkretno za smer Istorija kulture. To je neka mešavina političkih nauka, istorije i jezika, što je meni veoma odgovaralo. Sumnjala sam u to kako ću se snaći, jer nisam znala koliko je to sve moguće, ali ljudi su mi puno pomogli i videla sam da nije toliko neostvarljivo.

Prijavu sam lako popunila i uvek je neko bio na raspolaganju kad sam imala neku nedoumicu. Tog dana kada sam saznala da sam primljena bila sam veoma oduševljena, jer je to značilo da studiram u Evropskoj uniji, a ima više mogućnosti za zapošljavanje sa diplomom iz EU. Kroz nekih tri do četiri meseca dobro sam naučila slovenački jezik, snašla sam se, imam i studentski posao. Ako se dobro organizujete i imate želju i volju, ništa nije problem da se postigne i stvarno je sve moguće.

Milja Milenković, smer Istorija kulture, Fakultet za humanističke nauke, Univerzitet u Novoj Gorici
Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog