Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Pravni fakultet Univerziteta Union

Pravni fakultet Univerziteta Union 08.05.2013

Prijаvite se zа upis u prvu godinu studijа u predupisnom roku koje se vrši od 1. mаrtа do krаjа mаjа 2013 godine i pogledajte odluka o oslobađanju od obaveze plaćanja školarine za određene kategorije studenata!

detaljnije

Objavljen konkurs za upis studenata na BU

Objavljen konkurs za upis studenata na BU 30.04.2013

Univerzitet u Beogradu raspisao je objedinjeni konkurs za upis studenata na osnovne akademske i integrisane studije za školsku 2013/14. godinu i prema predlogu, koji još nije odobrila Vlada Srbije, ima mesta za oko 14.500 studenata, od čega oko 9.000 na budžetu.

detaljnije


Neradni dani za vreme praznika

Neradni dani za vreme praznika 30.04.2013

Dragi posetioci,

Pred nama je vreme praznika. U periodu od 1-6. maja tim sajta Prijemni.infostud.com neće raditi.
Želimo vam vedre i prijatne prvomajske i srećne Uskršnje praznike. Sa vama smo ponovo od utorka 7. maja!

detaljnije


Visoka strukovna škola za preduzetništvo

Visoka strukovna škola za preduzetništvo 30.04.2013

Visoka strukovna škola za preduzetništvo prošla je proces reakreditacije i dobila dozvolu za rad na još pet godina. Pogledajte studijske programe koje škola organizuje na osnovnim studijama, kao i brojne prednosti studiranja na ovoj ustanovi.

detaljnije


Šta brucoši treba da znaju o bolonji

Šta brucoši treba da znaju o bolonji 30.04.2013

Budući brucoši imaju sreću da počinju studije u vreme kada se većina fakulteta već uhodala u bolonjski sistem. On izgleda otprilike ovako: sve se boduje, od seminarskih radova do kolokvijuma, ispita i vannastavnih aktivnosti, nema kampanjskog učenja, a prestrogi profesori snose sankcije za lošu prolaznost na ispitu.

detaljnije


Fakultet za sport i turizam - TIMS

Fakultet za sport i turizam - TIMS 29.04.2013

Nauči ljude da se kreću. Da osete zdravlje, energiju, da pogledaju oko sebe. Daj im mogućnost da se pridruže, da plivaju, trče, skaču, prelaze prostranstva. Povedi ih da upoznaju svet, lepotu, snagu. Da osete pobedu! Upiši TIMS - Fakultet za sport i turizam!

detaljnije


Uskoro konkurs za upis brucoša

Uskoro konkurs za upis brucoša 29.04.2013

Do 1. maja trebalo bi da bude objavljen konkurs za upis na fakultet budućih brucoša. Prošle godine, najveće interesovanje bilo je za studije koje školuju IT stručnjake. Više studenata ove godine tražiće na softverskom inženjerstvu, a povećano interesovanje za tehničke nauke.

detaljnije


Metropolitan univerzitet u Beogradu

Metropolitan univerzitet u Beogradu 29.04.2013

Kao i prethodnih godina, Univerzitet Metropolitan organizuje rane upisne rokove. Svi kandidati koji žele da polažu prijemni ispit, treba da potvrde svoj dolazak na prijemni ispit elektronskom poštom. Budite među prvima koji će sebi obezbediti mesto na prestižnom Univerzitetu!

detaljnije


Velika matura umesto prijemnih ispita za fakultete

Velika matura umesto prijemnih ispita za fakultete 24.04.2013

Prema konceptu „velike mature", koja će se u našim školama uvoditi postepeno od školske 2014/2015, do školske 2018/2019. godine, svršeni srednjoškolci će se na fakultete upisivati na osnovu opšteg uspeha u srednjem obrazovanju, na osnovu položene mature i na osnovu postignuća na opšteobrazovnim maturskim testovima.

detaljnije


Najbolje plaćeni, a na posao ne čekaju

Najbolje plaćeni, a na posao ne čekaju 24.04.2013

Pronalazak dobrog posla je očigledno jedan od najjačih motiva za nastavak školovanja među maturantima, pa i ne čudi što je u prvom upisnom roku 2012/13 najveće interesovanje vladalo za studije koje školuju IT stručnjake.

detaljnije


Fakultet za pravne i poslovne studije - dr Lazar Vrkatić

Fakultet za pravne i poslovne studije - dr Lazar Vrkatić 23.04.2013

Kako bi vam olakšali donošenje jedne od veoma značajnih životnih odluka koja će uticati na vašu budućnost, ove godine Fakultet za pravne i poslovne studije - dr Lazar Vrkatić organizuje "Dan otvorenih vrata". Na ovaj način pruža vam se mogućnost da se što bolje upoznate sa mogućnostima studiranja na Fakultetu za pravne i poslovne studije!

detaljnije


Megatrend Univerzitet

Megatrend Univerzitet 23.04.2013

Svake subote u periodu od 11 do 14 časova Megatrend Univerzitet organizuje besplatno predupisno testiranje. Osim toga, prijemni ispit, upis i prva godina studija na Megatrend Univerzitetu su besplatni. Budite deo Univerziteta koji se vodi vizijom savremenog, najkvalitetnijeg i najsvrshodnijeg obrazovanja!

detaljnijeFakultet za evropske pravno-političke studije (FEPPS)

Fakultet za evropske pravno-političke studije (FEPPS) 22.04.2013

Ako odgovorno planirate budućnost i želite da steknete znanje koje će vam omogućiti ostvarenje ličnih ambicija i aktivno učešće u izgradnji evropske perspektive naše zemlje, pravi izbor je Fakultet za evropske pravno-političke studije! Pogledajte akreditovane studijske programe!

detaljnije


ModArt International

ModArt International 19.04.2013

ModArt International dodeljuje stipendije za upis na prvu godinu studija 2013/2014. Tokom studija, omogućeno vam je da pratite nastavu uz pomoć najsavremenijih nastavnih sredstava, da savladate kompjuterske proograme neophodne za rad u savremenim proizvodnim pogonima, ali i da se upoznate sa veštinama koje čine visoku modu!

detaljnije