Preuzmi Maturang aplikaciju
   
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

 Preskupe pripreme za upis na fakultet

Preskupe pripreme za upis na fakultet 09.04.2013

Većina maturanata u Vranju počela je pripreme za polaganje prijemnih ispita za upis na fakultete koje planiraju da studiraju. Među srednjoškolcima završnih godina ima i onih koji se pripremaju na samim fakultetima.

detaljnije
Pomoć na putu do visokog obrazovanja

Pomoć na putu do visokog obrazovanja 08.04.2013

Više fakulteta u Srbiji je kroz poseban projekat programa Tempus omogućilo pripremu za upis na fakultete mladima iz marginalizovanih grupa, a do sada je kroz projekat prošlo 55 srednjoškolaca, rečeno je danas na predstavljanju tog projketa.

detaljnijeFilološki fakultet

Filološki fakultet 04.04.2013

Filološki fаkultet Univerzitetа u Beogrаdu orgаnizuje, putem internetа, pripremu zа polаgаnje prijemnog ispitа zа upis nа prvu godinu osnovnih аkаdemskih studijа u školskoj 2013/2014 godini. Mаterijаl su dostupni kаndidаtimа 0-24 čаsа tokom celog periodа pripremа.

detaljnije
Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu 01.04.2013

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu realizuje se 49 akreditovanih studijskih programa, na svim nivoima akademskih studija (osnovne, diplomske-master, strukovne i doktorske) po modelu i principima Bolonjske deklaracije. Odaberite PMF za početak svoje akademske karijere i osigurajte sebi mesto u društvu najboljih!

detaljnije


Visoka škola modernog biznisa

Visoka škola modernog biznisa 29.03.2013

Visoka škola modernog biznisa organizuje osnovne studije iz oblasti Menadžment u savremenom biznisu. Naučite da analitički pristupate problemima, uspešno učestvujte u interdisciplinarnim i internacionalnim aktivnostima i još mnogo toga!

detaljnijeŠumarski fakultet

Šumarski fakultet 29.03.2013

Šumаrski fаkultet Univerzitetа u Beogrаdu predstаvljа nаjstаriju i nаjvišu visokoškolsku i nаučnu instituciju u oblаsti šumаrstvа, tehnologija, menаdžmentа i projektovаnjа nаmeštаjа i proizvodа od drvetа.

Odsek TMP - novi program na Šumarskom fakultetu. Osigurajte sebi put ka sigurnom poslu!

detaljnije


Fakultet tehničkih nauka - Novi Sad

Fakultet tehničkih nauka - Novi Sad 29.03.2013

Izaberite studijski program Fakulteta tehničkih nauka. Pogledajte detaljan opis svakog programa i saznajte šta se polaže na prijemnom ispitu za program koji želite da upišete.

detaljnije


Najnovija pravila zabavljanja

Najnovija pravila zabavljanja 29.03.2013

Kada pomenemo ljubav, seks, vezu - od roditelja uvek dobijemo uvodnu rečenicu koja počinje sa "U moje vreme...", koja neminovno vodi u dužu priču s ciljem da pokaže kako to danas više ništa nije normalno i nema smisla.

detaljnije


Lajanje na zvezde

Lajanje na zvezde 28.03.2013

Maturanti laju na zvezde. Treba imati razumevanja, nezgodne su to godine. Objasnio nam je to još Milovan Vitezović.

detaljnije


Više mesta za studiranje 'na budžetu'

Više mesta za studiranje 'na budžetu' 20.03.2013

Na 13 fakulteta Univerziteta u Nišu ove školske godine biće mesta za 3.128 studenata "na budžetu", što je za 140 više nego prošle godine, i 1.619 studenata koji će sami finansirati školovanje.

detaljnije
Kako da finansiraš svoje studije

Kako da finansiraš svoje studije 20.03.2013

Svake godine, veliki broj tvojih kolega maturanata veruje da će svoje studije finansirati iz budžeta Republike Srbije. Ipak, u praksi stvari stoje drugačije. Broj budžetskih mesta na osnovnim studijama je oko 27.000, a svake godine oko 55.000 maturanata planira da ih upiše, što govori da se više od polovine kandidata nađe u situaciji da deo troškova studija podmiruje na druge načine.

detaljnije


Pola plate za pripremu za prijemni ispit

Pola plate za pripremu za prijemni ispit 12.03.2013

Pripreme za prijemni ispit počele su na većini fakulteta, a za mnoge od njih potrebno je izdvojiti najmanje polovinu prosečne plate. Najskuplji je Arhitektonski fakultet u Beogradu, gde sedam meseci priprema košta oko 1.300 evra...

detaljnije