Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Visoka škola modernog biznisa

Visoka škola modernog biznisa 29.03.2013

Visoka škola modernog biznisa organizuje osnovne studije iz oblasti Menadžment u savremenom biznisu. Naučite da analitički pristupate problemima, uspešno učestvujte u interdisciplinarnim i internacionalnim aktivnostima i još mnogo toga!

detaljnijeŠumarski fakultet

Šumarski fakultet 29.03.2013

Šumаrski fаkultet Univerzitetа u Beogrаdu predstаvljа nаjstаriju i nаjvišu visokoškolsku i nаučnu instituciju u oblаsti šumаrstvа, tehnologija, menаdžmentа i projektovаnjа nаmeštаjа i proizvodа od drvetа.

Odsek TMP - novi program na Šumarskom fakultetu. Osigurajte sebi put ka sigurnom poslu!

detaljnije


Fakultet tehničkih nauka - Novi Sad

Fakultet tehničkih nauka - Novi Sad 29.03.2013

Izaberite studijski program Fakulteta tehničkih nauka. Pogledajte detaljan opis svakog programa i saznajte šta se polaže na prijemnom ispitu za program koji želite da upišete.

detaljnije


Najnovija pravila zabavljanja

Najnovija pravila zabavljanja 29.03.2013

Kada pomenemo ljubav, seks, vezu - od roditelja uvek dobijemo uvodnu rečenicu koja počinje sa "U moje vreme...", koja neminovno vodi u dužu priču s ciljem da pokaže kako to danas više ništa nije normalno i nema smisla.

detaljnije


Lajanje na zvezde

Lajanje na zvezde 28.03.2013

Maturanti laju na zvezde. Treba imati razumevanja, nezgodne su to godine. Objasnio nam je to još Milovan Vitezović.

detaljnije


Više mesta za studiranje 'na budžetu'

Više mesta za studiranje 'na budžetu' 20.03.2013

Na 13 fakulteta Univerziteta u Nišu ove školske godine biće mesta za 3.128 studenata "na budžetu", što je za 140 više nego prošle godine, i 1.619 studenata koji će sami finansirati školovanje.

detaljnije
Kako da finansiraš svoje studije

Kako da finansiraš svoje studije 20.03.2013

Svake godine, veliki broj tvojih kolega maturanata veruje da će svoje studije finansirati iz budžeta Republike Srbije. Ipak, u praksi stvari stoje drugačije. Broj budžetskih mesta na osnovnim studijama je oko 27.000, a svake godine oko 55.000 maturanata planira da ih upiše, što govori da se više od polovine kandidata nađe u situaciji da deo troškova studija podmiruje na druge načine.

detaljnije


Pola plate za pripremu za prijemni ispit

Pola plate za pripremu za prijemni ispit 12.03.2013

Pripreme za prijemni ispit počele su na većini fakulteta, a za mnoge od njih potrebno je izdvojiti najmanje polovinu prosečne plate. Najskuplji je Arhitektonski fakultet u Beogradu, gde sedam meseci priprema košta oko 1.300 evra...

detaljnije


Studirajte na Fakultetu političkih nauka

Studirajte na Fakultetu političkih nauka 12.03.2013

Fakultet političkih nauka je moderna i jedinstvena obrazovno-naučna ustanova u Srbiji, koja je usredsređena na obrazovanje i istraživanje u oblasti politikologije, međunarodnih studija, novinarstva i komunikologije, socijalne politike i socijalnog rada.

detaljnije
Besplatne studije na Megatrend univerzitetu

Besplatne studije na Megatrend univerzitetu 08.03.2013

Prva godina studija je na svim institucijama Megatrend univerziteta, najvećeg i najstarijeg privatnog univerziteta u Srbiji, i dalje besplatna. Uz to, na Megatrend univerzitetu kandidati ne plaćaju ni predupisno testiranje, koje je već počelo i održava se svake subote od 11 do 14 časova. I sam upis na prvu godinu – takođe je besplatan.

detaljnije


Sajam obrazovanja EDUfair

Sajam obrazovanja EDUfair 08.03.2013

U toku je Sajam obrazovanja EDUfair, u Beogradu, u hotelu Metropol. Dođite na sajam i na jednom mestu pronađite sve informacije koje će vam pomoći da izaberete, za vas pravi, fakultet ili visoku školu. Čekamo vas na štandu prijemni.rs!

detaljnije


Pravni fakultet Univerziteta Union

Pravni fakultet Univerziteta Union 07.03.2013

Predupis je počeo! Pravni fakultet Univerziteta Union vrši upis 200 studenata u prvu godinu osnovnih studijа. Prijаvljivаnje zа upis u prvu godinu studijа u predupisnom roku se vrši od 1. mаrtа do krаjа mаjа 2013 godine. Prijavite se!

detaljnije


Po jedno stablo za svaku školsku godinu

Po jedno stablo za svaku školsku godinu 05.03.2013

Na inicijativu ekološke sekcije Škole primenjenih umetnosti, a u okviru obeležavanja dvadeset godina rada ove ustanove, na šabačkom Starom gradu, danas je posađeno 20 stabala javora. Sadnice je školi poklonilo Javno-komunalno preduzeće.

detaljnije