Preuzmi Maturang aplikaciju
   
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage
Šta studirati: Koje diplome donose posao u Srbiji

Šta studirati: Koje diplome donose posao u Srbiji 04.02.2013

Svaki deseti stanovnik Srbije ima fakultetsku diplomu. Visoko obrazovanje ne znači automatski i posao, pa je tako 58 hiljada svršenih studenata nezaposleno. Pitanje za mlade ljude i državu je, šta studirati, a da to bude i lično zadovoljstvo i traženo zanimanje.

detaljnijeSrednjoškolci nude besplatnu IT obuku

Srednjoškolci nude besplatnu IT obuku 31.01.2013

Novosađani Momčilo Popov, Marko Petrović, Marko Ivanović, Nikola Lukić i Branislav Vajagić, svi stari 18 i 19 godina, pre tri meseca pokrenuli su portal Sedmica.rs, gde svako može potpuno besplatno da nauči kako da koristi fotošop, pravi kompjuterske igrice ili da se bavi veb i grafičkim dizajnom.

detaljnije


Visoka škola za projektni menadžment

Visoka škola za projektni menadžment 31.01.2013

Visoka Škola za projektni menadžment je jedina visokoškolska organizacija u Srbiji koja školuje projektne menadžere. Od ove godine, novina je da, studenti školarinu koja iznosi 970 eura mogu da izmire u 10 rata.

detaljnije


Pripreme za prijemni - Upis 2013 / 2014

Pripreme za prijemni - Upis 2013 / 2014 30.01.2013

Priprema za prijemni nije lak posao, stoga počinite na vreme da sa pripremam. Samo za vas ažurirali smo informacije o pripremnoj nastavi za upis na fakultet 2013/2014. godine. Pogledajte kada vaš fakultet organizuje pripremnu nastavu!

detaljnije


Ohrabrenje za talentovane

Ohrabrenje za talentovane 29.01.2013

Ministarka Alisa Marić najavljuje hiljadu novih stipendista Fonda za mlade talente. Uskoro konkurs za stipendije namenjen srednjoškolcimakoji su ostvarili uspeh na takmičenjima

detaljnije


Akademija fudbala otvara odeljenje u Kragujevcu

Akademija fudbala otvara odeljenje u Kragujevcu 18.01.2013

U cilju stvaranja uslova za obrazovanje stručnih kadrova u oblasti sporta, zamenik gradonačelnika Kragujevca prof. dr Nebojša Zdravković i generalni direktor Akademije fudbala Beograd prof. dr Stefan Ilić potpisali su Protokol o saradnji, navedeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

detaljnije


Univerzitet Privredna akademija

Univerzitet Privredna akademija 17.01.2013

Studirajte na prvom privatnom akreditovanom Univerzitetu u Vojvodini. Upišite se na jedan od četiri akreditovana Fakulteta univerziteta Privredna akademije. Steknite neophodna znanja i iskustva i spremni izadjite na tržište rada!

detaljnije
SvežAKTIVIRAJ SE!

SvežAKTIVIRAJ SE! 16.01.2013

Ako imaš od 15 do 19 godina, želiš da postaneš deo tima Kancelarije za mlade, učestvuješ u osmišljavanju i organizaciji različitih događaja na lokalu - prijavi se na "Svežaktivizam!".

detaljnijeUniverzitet Educons

Univerzitet Educons 14.01.2013

Pogledajte koje je to nove studijske programe uveo Univerzitet Educons i kako uspeva da održi svoju dugoročnu konkurentnost i sposobnost da iškoluje kvalitetne i tržuštu rada potrebne kadrove!

detaljnije