Prijemni.rs
Maturang
  • Akademija fudbala otvara odeljenje u Kragujevcu


(Preuzeto sa sajta eKapija - 18.01.2013. )

(Preuzeto sa sajta eKapija - 18. 01. 2013. )

U cilju stvaranja uslova za obrazovanje stručnih kadrova u oblasti sporta, zamenik gradonačelnika Kragujevca prof. dr Nebojša Zdravković i generalni direktor Akademije fudbala Beograd prof. dr Stefan Ilić potpisali su Protokol o saradnji, navedeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Akademija fudbala

- S ozirom na to da je grad Kragujevac napravio veliki iskorak u oblasti sporta u poslednjih par godina, da imamo prvoligaše koji se bore za titulu u najvažnijim sportskim disciplinama, kao i dosta reprezentativaca, pa čak i učesnike Olimpijada, smatramo da će ovaj protokol o saradnji omogućiti svim mladim ljudima u Kragujevcu da dobiju kvalitetnu edukaciju odnosno steknu zvanja trenera fudbala ili diplomiranog menadžera u sportu - rekao je Nebojša Zdravković, zamenik gradonačelnika.

Prof. dr Stefan Ilić, direktor Akademije fudbala, je objasnio da u Kragujevcu nameravaju da otvore odeljenje.

- Osim uslova za pohađanje nastave, planiramo da napravimo i trenažno metodski centar gde bi mogli u indirektnom kontaktu sa trenerima da poboljšamo njihovu stručnost, a i da po Zakonu o sportu organizujemo kurseve za niža trenerska zvanja: trener i operacioni trener.

Inače, do sada je na Visokoj školi strukovnih studija - Akademiji fudbala Beograd, diplomiralo 382 studenta, od kojih je 82 trenera, a ostalo su menadžeri, među kojima je 31 devojka. Za devet godina postojanja to je, kazao je Ilić, veliki uspeh u podizanju nivoa trenerskog kadra u Srbiji.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: