Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.rs
  • Izazovi generacije Z: Digitalna komunikacija neophodna za pridobijanje novih studenata


Na inicijativu sajta Prijemni.infostud.com, u Beogradu je održan radni doručak sa predstavnicima visokoškolskih ustanova, na kome su predstavljeni rezultati najnovijih istraživanja o ponašanju maturanata, kao i izazovi sa kojima se sektor visokog obrazovanja susreće u aktuelnom trenutku.

Radni doručak

Kontinuitet u istraživanjima, koji sajt Prijemni.infostud.com ima više od decenije, omogućilo je detaljnu analizu ponašanja aktuelnih maturanata, koji pripadaju veoma popularnoj generaciji „Z“. Upravo su navike i potrebe ove ciljne grupe bila jedna od najzanimljivijih tema predstavnicima fakulteta, u čijem je interesu da svaku promenu generacija dočekaju spremni. Takođe, nezaobilazna je bila diskusija o problemu popunjavanja upisnih kvota i sve manjeg broja maturanata koji se odlučuju da upišu fakultet ili visoku školu.

Radni doručak

Prilikom ovog susreta, akcentovana je potreba da fakulteti koriste digitalne kanale promocije svojih programa, kako su upravo oni, na osnovu rezultata istraživanja sajta Prijemni.infostud.com, idealan način komuniciranja sa pomenutom generacijom. Kako su se i Prijemni u prethodnom periodu susreli sa izazovima transformacije ka digitalnom dobu, kreirana je mobilna aplikacija Maturang, čiji je primarni cilj priprema maturanata za prijemni ispit, na način koji najbolje odgovara njihovim potrebama. Tokom ove upisne sezone 26 000 maturanata je koristilo aplikaciju, što dovoljno govori o uspehu koji je postigla za kratko vreme.

Predstavnici visokoškolskih ustanova pokazali su veliku zainteresovanost i bili su vrlo otvoreni za pitanja i razmenu iskustava. Svim učesnicima koji su se odazvali, uprkos brojnim obavezama, se zahvaljujemo i najavljujemo još ovakvih druženja u narednom periodu.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: