Preuzmi Maturang aplikaciju
  • Najčešće pitanje koje čujete u poslednje vreme: šta upisuješ?


Maturanti, da li se spremate za prijemni? Apsolventi, koje ste mastere odabrali? Završili ste fakultete, ali vam se studira negde u inostranstvu? Koji studijski program je najbolji? Kako doći do stipendije? Šta upisujete? Sajam obrazovanja - EDUfair nudi odgovore na ova pitanja.

EDUfair, najveći regionalni sajam obrazovanja namenjen srednjoškolcima i studentima, održaće se u petak i subotu 11. i 12. marta u hotelu „Crowne Plaza“ na Novom Beogradu. Već trinaest godina unazad EDUfair predstavlja mesto okupljanja preko 80 domaćih i stranih visokoškolskih institucija sa velikim izborom osnovnih, master i MBA studija.

Privatni ili državni fakultet, Srbija ili inostranstvo – ovo su dileme koje svakodnevno muče mlade ljude. Upravo zato EDUfair svake godine pomaže preko 5000 posetilaca da te dileme reše brzo i efikasno. Osim informacija o studiranju i stipendijama, posetioci sajma će moći da učestvuju u velikom broju besplatnih radionica i predavanja na temu izbora pravog fakulteta, veština komunikacije, razvoja ličnog brenda, liderstva, novih profesija.

“Novo, digitalno, društveno umreženo vreme stvara prilike za nove profesije i nove prilike ovde u Srbiji. Od blogera i vlogera do internet oglašavanja, digitalnog marketinga i community menadžmenta. Naši mladi ljudi koji dobro vladaju engleskim jezikom prodaju svoje usluge na globalnom tržištu. IT, softver i drugi profesionalci primaju svetske plate radeći ovde u zemlji i ostvaruju najbolje od oba sveta – našeg opuštenog životnog stila i njihovih plata. Možete me proglasiti nepopravljivim optimistom, ali verujem da nije bilo boljeg vremena za studiranje nego sada.” – izjavio je profesor Danilo Golijanin, direktor EDUfair sajma.

Koga interesuje studiranje u Italiji ne sme propustiti ova dva dana jer je baš Italija počasni gost sajma, u okviru koga će predstaviti mogućnosti studiranja na poznatim univerzitetima te zemlje.
Osim Italije, posetioci će moći da saznaju više o studiranju u Švedskoj, Sloveniji, Austriji, Kanadi. EDUfair je tradicionalno podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grada Beograda.
Za više informacija posetite sajt www.edufair.rs i Facebook stranicu – Sajam obrazovanja EDUfair.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: