Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.rs
  • Panel diskusije u okviru Virtualnog sajma karijera i znanja, čekamo vas u subotu


U subotu, 14. oktobra, u Startit centru u Beogradu (Savska 5), biće održane dve panel diskusije, u sklopu ovogodišnjih "Virtualnih dana karijera i znanja 2017", a svi koji žele moći će da ih prate uživo iz Startit centra, ili preko live streama (http://www.youtube.com/c/startitrs/live).

Panel diskusija VDKZ

Prva panel diskusija, sa nazivom "Postoji legenda koja kaže da je kandidat bez radnog iskustva našao posao", počinje u 11h. A da to nije samo legenda, pokušaće da nas uvere Jelena Čorak, HR Bussines Partner Manager u kompaniji "Delhaize Srbija", Sonja Jovanović, HR Associate Director u kompaniji "Ernst&Young", kao i Ljubinka Lekić, CMC Manager u "Studio Moderna". Upravo ove tri kompanije su među onima koje na virtuelnom sajmu, između ostalih, traže i zapošljavaju i kandidate bez radnog iskustva.

U 13.30h kreće druga panel diskusija usmerena ka IT početnicima i profesionalcima, "Kako Klark Kent postaje Supermen". Učestvuju Maja Nikolić, HR menadžer u kompaniji "Ubisoft", Milica Lazić, Recruitment Specialist u "Endavi", Jelena Kovač, HR Specialist u "High Tech Engineering Center (HTEC)", Vladimir Trkulja, Co-founder organizacije SEE ICT, i Budimir Jovanović, junior programer. Pričaće se o odnosu između kandidata i poslodavaca u IT sferi, odnosno o tome o čemu bi trebalo povesti računa kada je u pitanju kreiranje teksta oglasa za posao, odnosno na šta kandidati treba da obrate pažnju prilikom prilagođavanja CV-ja. Isto tako, biće reči i o tome koliko poslodavci resursa odvajaju za obuku zaposlenih i kako teče put juniora do seniorske pozicije.

Ako su vam teme zanimljive, čekamo vas u Startit centru (i obezbedili smo osveženje i hranu da "pregurate" dan), a ako ste sprečeni fizički da prisustvujete, tu je i live stream, pa panele možete pratiti preko sledećeg linka: http://www.youtube.com/c/startitrs/live

Kako bismo mogli adekvatno pripremiti prostor, molimo vas da svoj dolazak lično u Startit centar potvrdite slanjem e-maila na adresu milos.turinski@infostud.com.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: