Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.rs
  • Projekat kraljevačkih srednjoškolki najbolji


(Preuzeto sa sajta RTS - 14.11.2017. )

Gimnazijalke Tamara Savić, Milica Dukanac i Maša Vukobratov i Ivana Krasić iz Medicinske škole u Kraljevu, osvojile su prvo mesto u Srbiji na takmičenju srednjoškolaca "Svetska znanja za razvoj mladih", za sjajan projekat "Kingstown For Students".

Pobednici Svetionik znanja

Foto: FB/Svetionik znanja (OSSI)

Verovale su u sebe i na pravi način iskoristile priliku koja im je pružena kada je Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta u avgustu ove godine otvorila konkurs za srednjoškolce iz 15 gradova u Srbiji, među kojima je bilo i Kraljevo.

U svakom od 15 gradova birane su četiri najbolje prijave, odnosno četiri srednjoškolca koji su potom sastavljeni u jedan tim. Tim Kraljevo čine: Tamara Savić (Gimnazija), Ivana Krasić (Medicinska škola), Milica Dukanac (Gimnazija), Maša Vukobratov (Gimnazija). Zadatak tima bio je da napišu projekat koji će unaprediti turizam u našem gradu.

"Naporno smo radile dva meseca i uz pomoć našeg koordinatora Dragana Roganovića (IDA) i mentorke Tanje Krneta, uspele smo da osmislimo projekat "Kingstown For Students". Zapravo se radi o petodnevnoj manifestaciji koja će krajem avgusta sledeće godine okupiti studente iz sedam, Kraljevu bratskih gradova. Za njih smo osmislile mnoge zanimljive aktivnosti, a studenti će imati priliku da vide najbolje od naše kulture" - kažu presrećne srednjoškolke.

One su prethodnog vikenda pred stručnim žirijem prezentovale svoj projekat na Avali i osvojile - prvo mesto! Imale su 146 od mogućih 150 bodova od zirija, a 56 od 60 mogućih od publike.

"Sa ukupno 202 boda zauzele smo ubedljivo prvo mesto, iza nas je bio tim iz Čačka sa 181 bodom. Verovatno ćemo, u zavisnosti od našeg truda i rada u narednim mesecima, imati priliku da realizujemo projekat - nadaju se ove devojke, poručujući da se nadaju najboljem i da žele da doprinesu zajednici u celini i da ožive omladinski turizam u Kraljevu.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: