Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.infostud.com
  • Prva generacija studenata po programu Londonske škole ekonomije


(Preuzeto sa sajta RTS - 07.12.2017. )

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu predstavljena je prva generacija studenata koji će učiti po programu prestižne Londonske škole ekonomije (LSE) i po završetku studija dobiti dve diplome - Ekonomskog fakulteta i Univerziteta u Londonu.

Prva generacija - EKOF i LSE

Foto: ekof.bg.ac.rs

"Prva generacija broji 30 studenata koji uče po istom programu i imaju isti tretman kao i njihove kolege koje studiraju u Londonu", saopštio je Ekonomski fakultet.

Studenti imaju 14 dvosemestralnih ispita za tri godine, slušaju predavanja na engleskom jeziku, polažu ispite na engleskom jeziku, pismeno i to u jednom ispitnom roku i po okončanju studija dobijaju dve diplome. Oni imaju i pristup onlajn resursima Londonske škole ekonomije za pripremu ispita.

"Ekonomski fakultet je obezbedio i stipendije za četvrtinu studenata prve generacije. Studente će stipendirati kompanije - 'Nordeus', 'KPMG', 'Nelt' i 'NIS'", rekao je dekan fakulteta Branislav Boričić.

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif izjavio je da je taj studijski program istovremeno sjajna šansa za studente iz Srbije da unaprede znanja i profesionalne veštine, i pozitivan iskorak za ceo Beogradski univerzitet, na planu dalje internacionalizacije.

"Ovo je i sjajan primer širenja obrazovne saradnje Velike Britanije i Srbije, u godini u kojoj obeležavamo 180 godina zvaničnih diplomatskih odnosa", istakao je Kif.

Ekonomski fakultet je jedan od malobrojnih u Evropi koji je potpisao sporazum o saradnji sa Londonskom školom ekonomije, koji predviđa realizaciju međunarodnog programa osnovnih studija "Ekonomija i finansije, navodi se u saopštenju.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: