Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.rs
  • Studentski domovi čekaju nove stanare


(Preuzeto sa sajta Dnevnik - 13.10.2017. )

Studenti koji su upisali prvu godinu studija na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu uselili su se u studentske domove i popunili 386 mesta rezervisanih za brucoše, među kojima je i 80 studenata koji pripadaju osetljivim grupama.

Studentski dom

Foto: scsu.org.rs

I u domovima koji se nalaze u Zrenjaninu i Somboru završeno je useljenje studenata prve godine. U Zrenjaninu se uselilo 38 studenata, a u Somboru 27. U dva studentska doma u Subotici raspoređeno je 150 brucoša. U Novom Sadu postoji osam studentskih domova koji se nalaze na raznim lokacijama u gradu sa ukupnim kapacitetom od oko 2.700 mesta.

Konkurs za studente viših godina osnovnih akademskih studija, kao i za one koji su na master i doktorskim studijama, biće otvoren do 31. oktobra i oni će konkurisati za preostala slobodna mesta. U Novom Sadu za njih će biti 2.327, u Zrenjaninu 170, u Somboru 116, a u Subotici oko 600 raspoloživih mesta.

 

Završeni upisi brucoša na UNS-u

Svi upisni rokovi za studente generacije 2017/2018. nedavno su završeni. Univerzitet u Novom Sadu, sa svojih 14 fakulteta koji obuhvataju više od 400 studijskih grupa, primio je u prvu godinu na osnovnim i integrisanim studijama ukupno 7.407 studenata, od kojih su 5.070 budžetska studenta, a 2.335 samofinansirajućih. I ove godine, kao i prethodnih, najviše studenata je konkurisalo na Fakultetu tehničkih nauka. Najtraženiji smerovi bili su iz oblasti elektrotehnike i računarstva gde je do sada upisano oko 800 studenata.

Osim već postojećih, otvoreni su i novi studijski programi na Univerzitetu u Novom Sadu, poput Informacionog inženjeringa i Čiste energetske tehnologije na FTN-u, Poslovne informatike na Ekonomskom, Socijalnog rada na Filozofskom, Radiološke tehnologije na Medicinskom, Izvođačkih umetnosti i Etnomuzikologije na Akademiji umetnosti,...


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: