Preuzmi Maturang aplikaciju
Prijemni.rs
  • Visoka poslovna škola primila brucoše


(Preuzeto sa sajta RTV - 10.10.2017. )

Na Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu organizovan je svečani prijem brucoša, a pored redovnih studijskih programa, od ove školske godine VPŠ uvodi i nove master studije.

Visoka poslovna škola Novi Sad

Foto: VPŠ

Ove godine Visoka poslovna škola strukovnih studija upisala je 320 studenata. Od toga je 200 na budžetu, 120 samofinansirajućih, a očekuju i akreditaciju master strukovnih studija, te smatraju da će se taj broj znatno uvećati.

"Upisala sam preduzetništvo i vidim sebe kao nekog ko može neki biznis da pokrene", kaže Makuš Eva, brucoš.

"Završio sam Ekonomsku i mislim da je ovo dobro za moj nastavak i da ću uspeti nešto sa školom", dodaje njen kolega Siniša Trbović.

"Pored toga mi nudimo pet regularnih, osnovnih, studentskih programa, to su finansije i računovodstvo, trgovina i međunarodno poslovanje, turizam, preduzetništvo i informatika kao i novi master strukovni program Međunarodno poslovanje i finansije", navodi direktorka VPŠ Jelena Damnjanović Simić.

Jedan od zadataka i obaveza Pokrajinske vlade je unapređenje uslova studiranja u visokoškolskom sistemu:

"Ali uopšte u sistemu obrazovanja naša uloga je značajna o tome govore ulaganja u visoko obrazovanje, u srednje obrazovanje, govore ulaganja u objekte, u ljude, u opremu, u sve ono što može da učini kvalitet obrazovanja značajnijim i boljim i čini ga", kaže potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

"Sve u svemu naša je obaveza ja bih rekao, a ne pravo nego pre svega obaveza, da tu energiju koja nastaje u sinergiji nastavnika i studenata podstaknemo i da finansijski konkretno pomognemo", kaže pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost Zoran Milošević.

Kao novine u školi najavljuje se i učešće na Sajmu zapošljavanja, kao i povezivanje sa preduzetnicima kod kojih bi jednoga dana možda mogli da nađu i posao.


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: