Preuzmi Maturang aplikaciju


Saveti studenata

Iskustva je obično davao veći broj prošlogodišnjih brucoša, tako da su njihovi saveti navedeni pod tačkicama, ispod svakog pitanja. Većinom iskustva prikazuju subjektivna mišljenja i procene prošlogodišnjih brucoša i Infostud ne može da garantuje za njihovu tačnost.

Kako si se spremao za prijemni?
  • Koristila sam testove koje je škola izbacila na sajtu. Iskopirala sam jedan test sa odgovorima a drugi bez i rešavala sam pitanja. Takodje sam koristila testove za vežbu na sajtu Infostud koji su mi dosta pomogli, svaki dan sam radila testove na sajtu po nekoliko puta i jednostavno pitanja udju sama u glavu uz malo truda,više ponavljanja.
Koji savet bi dao drugima - kako da se najbolje spreme za prijemni?
  • Raditi testove na sajtu Infostuda. Svakog dana po nekoliko puta, takodje iseckati pitanja sa testa i naizmenično izvlačiti pitanja,nikako učiti pitanja po redu i napamet.
Koliko je bilo pitanja na testu i kakav je bio test?
  • Bilo je po 10 pitanja na 2 testa. Pitanje nosi 3 poena i pitanja su isključivo ona koja se spremaju za prijemni,ništa se ne manja.
Koliko je trajao ispit i da li je to bilo dovoljno vremena?
  • Ispit je trajao sat vremena,ako se ne varam,ali to je i više nego dovoljno vremena.
Opiši nam atmosferu na prijemnom ispitu
  • Atmosfera je bila jako pozitivni, studenti su bili jako raspoloženi, svi su jako brzo završili prijemni.
Šta bi još poručio onima koji ce sledeće godine da polažu prijemni?
  • Samo treba na vreme da se krene sa spremanjem prijemnog,pitanja su veoma laka ako se provežbaju nekoliko puta, i na prijemnom maksimalna koncentracija zato što mnoge ponesu pitanja pa u brzini zaokruživanja odgovora može da se pogreši lako.
Koliko si se pripremao za prijemni ispit?
  • do mesec dana

Vesti o studiranju

Saveti za polaganje prijemnog