Prijemni.rs
Maturang




Studentski domovi

  • Studentski dom Paviljon I i II Topličina bb

  • Studentski dom Paviljon III Velikotrnavska 2

  • Studentski dom Paviljon IV Gradsko polje

Studijski program - Kriminalistika i bezbednost

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Vojne, bezbednosne i policijske nauke,

Vrste studija: Strukovne

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Niš

Visoka škola strukovnih studija organizuje i drugi stepen strukovnih studija koji osposobljava studente za rad u oblasti kriminalistike i bezbednosti i to:

  • master strukovne studije MSS Kriminalistika i bezbednost, nakon čijeg završetka studenti stiču zvanje – strukovni master kriminalista (120 ESPB).

Osnovni cilj studijskog programa MSS Kriminalistika i bezbednost je osposobljavanje strukovnih kadrova za obavljanje izvršilačkih poslova koji zahtevaju stručnost u oblasti kriminalistike i bezbednosti, a koji pored osnovnih praktično-teorijskih kompetencija, poseduju i poznavanje savremene pravne regulative i novija saznanja u oblasti kriminalistike i bezbednosti, kao i razvijenu svest o važnosti kontinuiranog usavršavanja i praćenja strukovnog razvoja, kako u lokalnom, tako i u regionalnom i međunarodnom okruženju.

Studenti se osposobljavaju za samostalno bavljenje primenjenim, istraživačkim, ekspertskim i konsultantskim aspektima kriminalistike i bezbednosti. Obrazuju se za kvalitetno obavljanje poslova i zadataka stručnog profila –  strukovni master kriminalista, što podrazumeva da će razviti svoje kreativne sposobnosti za prepoznavanje, profilisanje i identifikaciju kriminalističkih objekata i ovladaće praktičnim veštinama potrebnim za obavljanje policijskih poslova u realnim kriminogenim uslovima. Takođe, moćiće da uspešno obavljaju rukovodeće poslove savladavanjem pravnog osnova i usvajanjem etičkih standarda u organima i institucijama koje se bave kriminalistikom.

Master studijski program MSS Kriminalistika i bezbednost ima za cilj da ponudi studentima viši nivo znanja, koncepcija, strategija i veština iz oblasti kriminalistike i bezbednosti, kojima će oni steći odgovarajuće kompetencije za obavljanje širokog kruga poslova u oblasti kriminalistike i bezbednosti i moći da na uspešan način odgovore savremenim bezbednosnim izazovima.

Studenti će biti atraktivni i traženi kadrovi na tržištu rada koje će zbog stečenih kompetencija želeti da zaposle državni organi MUP-a, institucije, ustanove i preduzeća.

Specifikacija predmeta




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog