Prijemni.rs
Maturang
  • Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi





Ovaj program više nije aktivan

Studijski program - Strukovni vaspitač dece jaslenog uzrasta

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Pedagoške nauke,

Vrste studija: Strukovne

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Kikinda

Struktura studijskog programa

Studijski program Strukovni vaspitač dece jaslenog uzrasta zasnovan je na obrazovnom konceptu čija struktura proističe iz naučnog polja pedagoško- psihološke i zdravstvene oblasti. Novi koncept pridaje značaj nastavnoj praksi, pedagoškim i medicinskim predmetima, obrazovnim naukama, metodičko-didaktič- kim predmetima i praktičnom iskustvu.

 

Uslovi za upis

Osnovne strukovne studije se upisuju nakon završene srednje škole. Kandidati podležu proveri fizičkih, muzičkih i govornih sposobnosti, a na klasifikacionom ispitu polažu Test opšte kulture i informisanosti.

 

Svrha studijskog programa

Svrha studijskog programa sagledana je kroz dva aspekta: relevantnosti za tržište rada i relevantnosti za dalje školovanje (mogućnost daljeg školovanja na našoj školi, na drugom nivou studija: specijalističke strukovne studije).

Detaljan studijski program pogledajte ovde.

 

Diploma

Nakon što ispuni sve obaveze predviđene studijskim programom i odbrani diplomski rad koji predstavlja teorijski, istraživački ili kombinovan teorijsko- istraživački rad, student stiče zvanje Strukovni vaspitač sa dodatkom diplome: dece jaslenog uzrasta.

 

Kvalitet, savremenost i međunarodna usaglašenost studijskog programa

Studijski program Strukovni vaspitač dece jaslenog uzrasta akreditovan školske 2011/2012. godine, osmišljen je i izrađen zajedničkim radom tima sastavljenog od eksperata iz oblasti medicinskih nauka, psihologije, pedagogije, metodičke i drugih oblasti. Osnovni cilj studijskog programa je obezbeđivanje adekvatne teorijske podloge za sticanje raznovrsnih praktičnih znanja, sposobnosti i veština koje su relevantne za profil vaspitača za rad sa decom jaslenog uzrasta. Studijski program je uporediv sa programima studija na uglednim evropskim visokoškolskim ustanovama i fakultetima.

 

Školarina

Škola ima mogućnost upisa studenata iz budžeta kao i samofinansirajućih (visina školarine za samofinansirajuće studente iznosi 48.000,00 dinara, sa mogućnošću plaćanja u 10 mesečnih rata).

 

Budžetski studenti imaju pravo i mogućnost da koriste novoizgrađen i savremen dom učenika. Više informacija možete naći ovde.




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog