Prijemni.rs
Maturang




Studentski domovi

  • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

  • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

  • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

  • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

  • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

  • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

  • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

  • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

  • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

  • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

  • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

  • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

  • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

  • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

  • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

  • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

  • Restoran Patris Dragice Pravice 1

  • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

  • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

  • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

  • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

  • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

  • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

  • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Studijski program - Menadžment u gastronomiji

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Menadžment,

Vrste studija: Strukovne

Vežbaj online: Pokreni vežbu

Gradovi: Beograd

PROMO CENE ZA UPIS U ŠKOLSKU 2023/2024. GODINU

  • studije su namenjene svima koji su zainteresovani za sticanje znanja, veština i usavršavanja u oblasti gastronomije i hotelijerstva
  • studenti će ovladati znanjima i veštinama gastronomije i menadžmenta u gastronomiji na najvišem nivou 
  • izuzetno veliki fond časova stručne prakse je prioritet programa
  • poslovna informatika: obavezni deo programa je obuka u nekom od stručnih ugostiteljskih softvera 
  • internacionalni karakter posla i neophodnost poznavanja svetskih jezika sa stručnim ugostiteljskim vokabularom: u nastavnom programu nalaze se čak šest stranih jezika: engleski, nemački, italijanski, španski, francuski i ruski jezik
  • poznati predavači iz oblasti gastronomije i hotelijerstva iz elitnih ugostiteljskih objekata Srbije, gostujući predavači iz inostranstva
  • omogućeno usavršavanje onih koji su u radnom odnosu u oblasti gastronomije uz posebne pogodnosti za zaposlene
  • mogućnost nastavka studija započetih na drugoj visokoškolskoj ustanovi, uz priznavanje položenih ispita u skladu sa Nastavnim planom i programom Škole
  • mogućnost prekvalifikacije za studente koji su završili strukovne studije na drugoj visokoškolskoj ustanovi (priznavanje položenih ispita u skladu sa Nastavnim planom i programom Škole)
  • obezbeđena sva potrebna literatura bez dodatnih troškova
  • mogućnost priznavanja dela stručne prakse zaposlenim studentima u struci u skladu sa radnom pozicijom i upisanim studijskim programom

Napomena:

Škola zadržava pravo promene predmeta u skladu sa trendovima privrede, zdravstva ili nauke, interesovanjima studenata i objektivnim okolnostima.

Nastavni plan i program za studijski smer Menadžment u gastronomiji možete pogledati ovde.

U trendu prerastanja ugostiteljstva u domen umetnosti, osetivši potrebu tržišta rada za dodatnom radnom snagom u ovim oblastima, moduli hotelijerstvo, gastronomija i restoraterstvo imaju za cilj da mladim ljudima omoguće najbolju moguću obuku u HoReCa sektoru, onu koja će ih direktno uvesti u ovaj posao putem nastavnog programa koji je zasnovan na praksi i na najrelevantnijim i najsavremenijim svetskim iskustvima.

Nastavni programi kreirani su tako da odgovaraju i početnicima i onima koji su već zaposleni u ugostiteljstvu, a žele da se dodatno edukuju i obuče u ovim oblastima. Praksa iz ovih nastavnih programa ostvaruje se u Novom Sadu i Beogradu, gastronomskim prestonicama Srbije, ali i drugim biserima ugostiteljstva širom Srbije (Palić, Zlatibor, Fruška gora…).

Studijski program Menadžment u gastronomiji organizovan je tako da ima veoma veliki fond časova terenske nastave i stručne prakse (pripremna i letnja ferijalna praksa). Ove nastavne aktivnosti organizovane su od strane Škole, te postoji mogućnost njihovog obavljanja u zemlji ili inostranstvu za deo studenata, a na osnovu rang liste i intervjua sa ugostiteljskim objektima.

U većini ugostiteljskih objekata letnja ferijalna stručna praksa je plaćena!

Šta ćete praktično naučiti na studijama:

  • organizacija rada i rukovođenje kuhinjom, restoranom i drugim ugostiteljskim objektima
  • ovladavanje savremenim tehnikama i veštinama u gastronomiji
  • inovacije u gastronomiji, posebno nacionalnim gastronomijama
  • personalni menadžment kuhinje i restorana
  • planiranje i izrada menija, karte pića i vinske karte
  • osnove enologije, somelijerstva i uparivanje sa hranom
  • ovladavanje principima zdrave i pravilne ishrane
  • planiranje nabavke životnih namirnica i njihovo pravilno skladištenje i upotreba
  • kontrola i kvalitet životnih namirnica
  • planiranje događaja u ugostiteljstvu (ketering, banket, promocija, prijemi…)
  • rad u stručnim ugostiteljskim softverima 
  • više stranih jezika sa stručnim ugostiteljskim vokabularom, itd. 

Gde se obavlja stručna praksa i mogućnosti zaposlenja

Stručna praksa obavlja se u najuglednijim, poznatim restoranima, hotelima, vinskim kućama i drugim ugostiteljskim objektima u zemlji, sa mogućnošću obavljanja prakse i u inostranstvu, nakon koje će studentni imati brojne mogućnosti za zaposlenjem na najrazličitijim pozicijama, kao što su:

  • šef kuhinje
  • F&B (hrana i piće) menadžer
  • rukovodilac restorana
  • organizator keteringa
  • rukovodilac u vinarijama i vinskim kućama
  • rukovodilac u raznovrsnim specijalizovanim objektima iz oblasti ugostiteljstva (barovi, vinarije, kazina, kruzeri…) i dr.

Prilikom obavljanja stručne prakse u ugostiteljskom objektu, prilično je čest slučaj da poslodavac primeti vaše posebno zalaganje ili sposobnost i ponudi vam mogućnost zaposlenja!

Neke od Nastavnih baza u kojima se odvija stručna praksa:

  • Courtyard by Marriott, Beograd
  • Hotel Sheraton, Novi Sad
  • Fruške Terme Resort & Residences, Vrdnik
  • Hotel Mona Plaza, Beograd i Zlatibor
  • Hotel Premier Aqua, Vrdnik
  • Tija Pastry Shop, Novi Sad
  • Vinska kuća Kovačević, Irig
  • Vinarija Zvonko Bogdan, Palić
  • Vinarija Vinum, Sremski Karlovci

Za kompletan spisak Nastavnih baza pogledajte link ovde

1) popust za plaćanje unapred

Plaćanjem školarine u celosti za godinu koju student upisuje ostvaruje se popust u iznosu od 100 eur.

Student koji avansno uplaćuje osim tekuće školske godine i naredne školske godine ostvaruje pravo na:

  • popust 10% na uplaćenu jednu narednu školsku godinu
  • popust 12.5% na uplaćene dve naredne školske godine

2) porodični popust

U slučaju da se članovi uže porodice upišu istovremeno (dete/roditelj, suprug/supruga, rođena braća/sestre), svako od njih ostvaruje popust od 15% na školarinu.

Porodični popust se ne primenjuje ukoliko je jedan od studenata u statusu ponovnog upisa iste godine.

Ovaj popust se primenjuje i u slučaju postojanja nekog drugog popusta, kao dodatni popust.

3) popust na paralelne studije dva studijska programa ili modula

Student koji studira paralelno dva studijska programa ili modula ICEPS-a u toku iste školske godine ostvaruje pravo na 30% popusta na školarinu programa koji drugi upisuje. Popust se odnosi samo na one školske godine u kojima student ima status aktivnog studenta (ne upisuje ponovo istu studijsku godinu, odnosno ne obnavlja godinu, nije u statusu mirovanja i sl.).

4) popust za članove Sindikata ili članove njihove uže porodiice (dete/roditelj, suprug/supruga, rođena braća/sestre) sa kojima ICEPS ima potpisan ugovor o saradnji u iznosu od 100 eur

Potrebno je dostaviti potvrdu o članstvu u sklopu upisne dokumentacije.

Napomena: u slučaju da student ostvaruje pravo na dva ili više popusta istovremeno, u mogućnosti je da bira jedan od navedenih popusta.




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog