Preuzmi Maturang aplikacijuStudentski domovi

 • Studentski dom Paviljon I i II Topličina bb

 • Studentski dom Paviljon III Velikotrnavska 2

 • Studentski dom Paviljon IV Gradsko polje

Studijski program - Drumski saobraćaj

Podaci o studijskom programu

Kategorije na sajtu: Saobraćaj,

Vrste studija: Strukovne

Na prijemnom se polaže: Matematika

Vežbaj online: Matematika,

Gradovi: Niš

Šta izučava?

Studijski program omogućava izučavanje i sticanje bitnih znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja, regulisanja stacionarnog i dinamičkog saobraćaja, saobraćajnog planiranja i projektovanja, tehnlogije transporta, eksploatacije i održavanja motornih vozila, kombinovanog i unutrašnjeg transporta, mehanizacije pretovara, logistike, kao i drugih opštih i tehničkih disciplina koje su direktno ili indirektno vezane za drumski saobraćaj (psihologija, menadžment, mašinstvo, građevinarstvo, računarstvo i informatika, zaštita životne sredine itd).

Rešavanje kompleksnih saobraćajnih i transportnih problema zahteva specijalizovana i multidisciplinarna znanja u cilju nalaženja rešenja koja zadovoljavaju postavljene kriterijume (bezbednost, pouzdanost, rentabilnost, profitabilnost i dr.).

 

Kompetencije

Savladavanjem ovog studijskog programa studenti su sposobni da rešavaju praktične probleme iz prakse saobraćajnog inženjerstva i stiču sledeće kompetencije:

 • analiza i prevencija saobraćajnih nezgoda, analiza sistema obuke vozača, predlaganje mera i akcija za povećanje bezbednosti u saobraćaju.
 • planiranje mobilnosti, rešavanje problema parkiranja u urbanim sredinama, analiza saobraćajnih tokova i projektovanje saobraćajne signalizacije.
 • organizacija rada u putničkom i teretnom saobraćaju.
 • praćenje robnih tokova u međunarodnom robnom prometu, organizovanje transporta primenom modernih tehnologija kombinovanog transporta.

 

Zvanje

Nakon završenih trogodišnjih studija student stiče zvanje Strukovni inženjer saobraćaja.


Raspored predmeta po godinama studija preuzmite ovde.
Vesti o studiranju

 • Put uspešne karijere – birajte kvalitet! Put uspešne karijere – birajte kvalitet!
  Napredovanje u karijeri, prekvalifikacija i promena posla, viša zarada ili sigurnost na radnom mestu ciljevi su koje mnogi ljudi postavljaju sebi u određenoj životnoj dobi. Put za ostvarenje tih ciljeva…
  14.03.2019

 • DAN OTVORENIH VRATA DAN OTVORENIH VRATA
  Povodom  predstojećeg upisa na osnovne akademske studije, Fakultet bezbednosti će u četvrtak, 28. marta 2019. godine , od 10 do 15 časova organizovati Dan otvorenih vrata za sve zainteresovane maturante…
  07.03.2019

 • Moguće je biti mlad i uspešan! Moguće je biti mlad i uspešan!
  Sve je spremno za besplatan treći Forum mladih lidera.
  25.02.2019

Saveti za polaganje prijemnog