Preuzmi Maturang aplikaciju
   
  • Danilo Golijanin - trener i poslovni konsultant


Danilo Golijanin - trener i poslovni konsultant

Profesor dr Danilo Golijanin je osnivač konsultantske firme Oivivio u Beogradu koja se bavi manadžment konsaltingom, savetovanjem u obrazovanju i i menadžmentom projekata nepovratnih sredstava. Stvorio je Sajam obrazovanja EDUfair za dodiplomsko obrazovanje i MBAfair za Master of Business Administration. Predaje menadžment, marketing i prodaju na Singidunum univerzitetu u Beogradu. Bio je pomoćnik ministra za tehno-preduzetništvo u Ministarstvu nauke i tehnologije Srbije. Pre povratka u svoj rodni Beograd 2002. godine, proveo je više od 20 godina u Kaliforniji, Holandiji i Singapuru radeći u marketingu, prodaji i generalnom menadžmentu u high tech industriji kompjuterskih čipova. Bio je predsednik startup kompanije u Silikonskoj dolini, direktor i generalni menadžer za Aziju u Filipsu (Philips) u Holandiji i Singapuru, direktor razvoja biznisa i intelektualne svojine u Singapuru i direktor marketinga za Xerox u Kaliforniji.

Šta ste studirali?

Elektrotehnički fakultet u Beogradu.


Čemu su Vas studije naučile i koliko Vam je to značilo za karijeru?

Umem da zamenim pregorelu sijalicu.


Kako ste našli svoj prvi posao i čime ste se bavili na početku Vaše karijere?

Career Fair na univerzitetu u Los Anđelesu gde sam bio na doktorskim studijama.


Kada zapošljavate ljude, kakav profil osoba tražite?

Osoba koja želi, hoće i može je moj idealni kandidat. Znanje je sekundarno. Potpuna kompjuterska pismenost. Odličan engleski.


Koje veštine usavršavate i kako radite na sebi?

Gradim se i obnavljam u sve četiri dimenzije. Za um čitam, razmišljam i debatujem. Za telo - vežbam, šetam, igram golf. Za srce - družim se i uživam u porodici i prijateljima. Za duh - pomažem drugima da ostvare svoj puni potencijal.


Preporučite nam knjige u svojoj oblasti rada, koje smatrate dobrim.

"7 navika uspešnih ljudi" - Stiv Kavi; "Autobiografija jogija" - Paramahansa Yogananda; "Shackleton's Way" - Morrell i Capparell; Kratke pripovetke - Anton Čehov


2010. godina