Prijemni.rs
Maturang

Studentske menze u Nišu


Niš, grad koji se nalazi na jugu Srbije, poznat je po svom bogatom kulturnom nasleđu i istorijskom značaju. Ovaj studentski grad ima mnogo toga da ponudi studentima, uključujući vrhunske obrazovne institucije, živu društvenu scenu i toplu atmosferu dobrodošlice. Kada je reč o studentskim menzama u Nišu, one nude pristupačne i hranljive obroke, i mnogim studentima omiljena, tradicionalna srpska jela.

Lokacije i radno vreme studentskih menzi u Nišu

  • Linijski restoran I kod Tehničkih fakulteta, Gradsko polje - broj telefona 018/501-179
  • Linijski restoran II kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta, Topličina ulica - broj telefona 018/500-808
  • Linijski restoran III kod Medicinskog fakulteta, Velikotrnovska ulica - broj telefona 018/236-686

Radno vreme radnim danima

Doručak 07.30-09.30
Ručak 11.30-15.30
Večera 17.00-20.00

Radno vreme vikendom

Doručak 07.30-09.30
Ručak 11.30-14.00
Večera - deli se za vreme ručka

Jelovnik

Doručak najčešće podrazumeva namirnice kao što su jaja, hleb, viršle, pašteta; a od napitaka čaj, čokoladno mleko, obično mleko i jogurt. Na raspolaganju je i nekoliko vrsta kaša, poput ovsene i kukuruzne, koje su popularan izbor među studentima.

Za ručak sve studentske menze u Nišu imaju supu, glavno jelo i salatu na meniju. Glavno jelo često uključuje meso ili ribu, a služi se sa prilogom od povrća ili pirinčem, uz svežu sezonsku salatu. Dostupne su takođe i vegetarijanske opcije, poput punjenih paprika i drugih tradicionalnih jela.

Među jelima za večerom, redovno na raspolaganju su pica, burek sa mesom, pljeskavica od luka sa pomfritom, ražnjići sa pomfritom, bečka šnicla sa kukuruzom, šargarepom i pečenim krompirom, kao i riblji prstići sa šunkom.

Osim nedeljnog jelovnika, Studentski centar u Nišu nudi i informacije o energetskoj vrednosti obroka (kalorije), alergenima u hrani i poseduje kalkulator kalorija na dnevnom nivou, tako da u par klikova možete da izračunate vaš energetski unos tog dana.

Plaćanje obroka u studentskim menzama u Nišu

Kada je u pitanju plaćanje obroka u Studentskom centru Niš, studenti su u obavezi da koriste studentsku karticu. Kartica se koristi za kupovinu obroka na kasama restorana Studentskog centra Niš, kao i na uređajima za automatsku dopunu, gde se kupljeni obroci učitavaju na čip karticu. Prilikom dolaska u restoran, studenti mogu jednostavno pokazati svoju karticu, a troškovi obroka će biti odbijeni od stanja na kartici, kada se studentska kartica očita. Ovaj sistem je zgodan za studente i obezbeđuje im lak i efikasan pristup obrocima.

Ko ima pravo na korišćenje studentskih menzi u Nišu

Pravo na subvencionisanu ishranu u studentskim menzama u Nišu imaju samo redovni studenti fakulteta, visokih škola, apsolventi i doktorandi čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, dok ostali studenti imaju pravo na jedan obrok - ručak, ukoliko im je Niš zvanično mesto prebivališta, i ukoliko nisu studenti privatnih fakulteta u Nišu. Studenti koji obnavljaju godinu gube pravo na subvencionisanu ishranu u studentskoj menzi za tu godinu.