Prijemni.rs
Maturang

Privatni studentski domovi u Novom Sadu


Iako su univerzitetski studentski domovi popularniji izbor kada je reč o studentskom smeštaju, privatni studentski domovi u Novom Sadu mogu vam biti od pomoći ukoliko ste ostali bez alternative. Ovi domovi nude niz pogodnosti i prednosti u odnosu na druge tipove studentskog smeštaja, uključujući veću nezavisnost i fleksibilnost.

Šta sve spada u privatne studentske domove u Novom Sadu

Privatni studentski domovi u Novom Sadu su domovi u privatnom vlasništvu. U Novom Sadu velika većina studenata konkuriše za državne domove, u kojima ima dosta mesta, te potražnja za privatnim domovima nije velika. Neki od njih su u sklopu privatnih univerziteta, dok su drugi poput običnog smeštaja, kao što su hosteli, te daju povoljnije uslove studentima.

Prednosti privatnih studentskih domova

Ukoliko niste uspeli da obezbedite mesto u državnom, privatni studentski domovi u Novom Sadu su vam i dalje bolja i povoljnija opcija od iznajmljivanja stanova. Još jedna prednost su veća fleksibilnost i nezavisnost, jer neki privatni domovi u Novom Sadu imaju manje pravila nego državni domovi.

Pored toga, privatni studentski domovi mogu svoju višu cenu nadoknaditi udobnijim smeštajem i prijatnijom atmosferom.

Nedostaci novosadskih privatnih studentskih domova

Privatni domovi imaju i svoje nedostatke. Jedan od tih nedostataka je manje prilika za socijalizaciju. Iako u privatnim studentskim domovima ima studenata, njihov broj je znatno manji. Ukoliko vam je druženje jedan od bitnijih aspekata, u privatnim studentskim domovima toga je znatno manje.

Drugi nedostatak je cena. Privatni studentski domovi u Novom Sadu u većini slučajeva ne nude mogućnost besplatnog smeštaja i cene su za nijansu više od državnih studentskih domova. Međutim, cena nije preterano veća u odnosu na cenu državnih studentskih domova.

Spisak privatnih studentskih domova u Novom Sadu

Studentski dom Univerziteta „Educons”

Ovo je najveći privatni studentski dom u Novom Sadu. Iako je univerzitetski dom, te nalikuje državnom studentskom domu, univerzitet kome pripada je privatni, tako da se ovaj dom vodi kao privatni. Takođe, iako pripada privatnom univerzitetu, u ovom domu mogu boraviti novosadski studenti bez obzira na to kom univerzitetu pripada njihov fakultet.

Dom ima 48 dvokrevetnih soba, što znači da može primiti 96 studenata. Svaka soba ima krevet, radni sto, garderober, posebno kupatilo i dobro opremljenu kuhinju. 

Pored soba, studenti imaju pristup besplatnom parkingu, vešernici, studentskom kafe-restoranu, vajfaju i sl.

Ukupna cena smeštaja ovog studentskog doma je 150 evra.

Veb-sajt: educons.edu.rs

Studentski dom „Villa Studenjak”

„Villa Studenjak” je manji studentski dom. Iako izgleda kao običan privatni smeštaj, ovaj dom daje prednost studentima.

Pored jedne dvokrevetne sobe, na raspolaganju je i zajednička kuhinja, koja je opremljena šporetom, kuvalom za vodu i frižiderom, što omogućava laku pripremu obroka. Pristup vajfaju je dostupan svim stanarima. Pušenje je zabranjeno u celom kompleksu. Gostima je na raspolaganju i besplatan parking u okviru objekta.

Cena smeštaja zavisi od dužine boravka.

Više o ovom studentskom domu možete pogledati ovde.