Preuzmi Maturang aplikaciju
  • Vesti o studiranju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Praktični saveti za efikasno učenje

Praktični saveti za efikasno učenje 11.12.2018

Zanima te kako uspešno da studiraš? Ako je tako, nisi sam. Malo tvojih koleginica i kolega zna efikasno da uči, a čak i jedan deo dobrih učenika iz srednje škole ne snađe se na visokim školama i fakultetima.

detaljnije


Održava se treći Forum mladih lidera Srbije 2018 – YES!

Održava se treći Forum mladih lidera Srbije 2018 – YES! 20.09.2018

Od 5. do 7. oktobra održava se treći  “Forum mladih lidera Srbije 2018 – YES!”. Cilj Foruma je da treću godinu zaredom okupi mlade biznis lidere u Srbiji, buduće nosioce poslovanja kako velikih domaćih i stranih kompanija, tako i malih i srednjih preduzeća i privatnog biznisa sa namerom da učesnici povežu i zajednički promovišu rad i uspeh.

detaljnije


VIŠER: Objavljen konkurs za drugi upisni rok

VIŠER: Objavljen konkurs za drugi upisni rok 17.09.2018

Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu (VIŠER) objavljuje Konkurs za upis studenata u prvu godinu OSNOVNIH strukovnih studija u školskoj 2018/2019. godini za DOPUNSKI UPISNI ROK.

detaljnije


Fakulteti počinju sa upisom brucoša

Fakulteti počinju sa upisom brucoša 03.07.2018

Prijemni ispiti su negde završeni, a negde tek počinju. Uglavnom na jednog brucoša dolaze dva slobodna mesta. Fakulteti, poput Geografskog, Pravnog, Matematičkog i Elektrotehničkog, počeli su da upisuju brucoše.

detaljnijeGospodin Profesor ima reč, a mi aplauz za njega!

Gospodin Profesor ima reč, a mi aplauz za njega! 03.07.2018

Selektor Urugvaja, 71-godišnji Oskar Tabarez, koji je svojevremeno bio profesor u školi, poručuje: "Ničemu ne služi titula prvaka sveta, ako naša deca ne znaju gde je Rusija... Zato ispunite obećanje o povećanju budžeta za obrazovanje".

detaljnije


Indeks uz malo znanja

Indeks uz malo znanja 02.07.2018

Za najveći broj fakulteta granica za budžet i samofinansiranje mnogo je spuštena, ali i pored viška slobodnih mesta neki neće uspeti da je preskoče, jer nemaju ni zakonski minimum od 30 bodova za samofinasiranje.

detaljnije
Brucoši ne mogu dva puta na budžet

Brucoši ne mogu dva puta na budžet 29.06.2018

Studenti koji su prethodne školske godine studirali prvu godinu o trošku države, a sada žele da na studije krenu od početka, na nekom drugom fakultetu, ne mogu da računaju na budžet, pa makar imali i sto bodova!

detaljnije