Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrageSaveti za brucoše, ali i starije studente

Saveti za brucoše, ali i starije studente 30.04.2024

Uspešno savladavanje studija podrazumeva usvajanje efikasnih navika učenja od samog početka. U nastavku je dato nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da izgradite rutinu i izbegnete stres i iscrpljenost.
 

detaljnije


NOVO IT ODELJENJE u Savremenoj gimnaziji: otvoren upis za generaciju 2024/25.

NOVO IT ODELJENJE u Savremenoj gimnaziji: otvoren upis za generaciju 2024/25. 22.04.2024

Sve osmake koji su zainteresovani za tehnologiju i računare i koji već razmišljaju o budućoj karijeri obradovaće vest da je Savremena gimnazija otvorila upis u novo IT odeljenje. Kombinujući opšti gimnazijski nastavni plan sa stručnim IT predmetima, Savremena gimnazija obezbedila je budućim prvacima mogućnost da svoju strast pretvore u vrhunske veštine koje se traže u savremenom svetu.

detaljnije

Studenti u susret struci

Studenti u susret struci 10.04.2024

Skup ,,Studenti u susret struci” je prvi i najveći skup privrede i studenata strukovnih studija, koji se održava  12. i 13. aprila u Domu kulture "Studentski grad". Tokom dva dana trajanja skupa okupićemo kompanije, najbolje studente strukovnih studija svih profila i usmerenja kao i samu akademsku zajednicu. 

detaljnije
Tehnologija pametnih zgrada: Novi studijski program na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd

Tehnologija pametnih zgrada: Novi studijski program na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd 01.04.2024

Pametne zgrade su ključni segment savremenog urbanog razvoja, transformišući način na koji živimo, radimo i intereagujemo sa okruženjem. Na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd akreditovan je nov studijski program Tehnologija pametnih zgrada, osmišljen tako da studentima pruži temeljno razumevanje ove dinamične oblasti, sa fokusom na primenu najnovijih tehnologija.

detaljnije


Priprema za prijemni

Priprema za prijemni 21.03.2024

Priprema za prijemni ispit predstavlja ključni trenutak u životima budućih studenata, a uspeh na ovom ispitu može odrediti pravac njihove akademske i profesionalne karijere. 
 

detaljnije


Zašto upisati fakultet?

Zašto upisati fakultet? 18.03.2024

Upis na fakultet je, bez sumnje, jedan od ključnih trenutaka u životu svakog mladog čoveka, te predstavlja veliki korak ka ostvarivanju profesionalnih snova i ambicija. Ali šta čini ovaj proces toliko fascinantnim i u isto vreme izazovnim?

detaljnijeO školovanju u zemlji i inostranstvu na “Putokazima“

O školovanju u zemlji i inostranstvu na “Putokazima“ 14.03.2024

Međunarodni sajam obrazovanja “Putokazi“ priređuje se od 21. do 23. marta, u Hali “Master“ Novosadskog sajma. Namenjen je profesionalnoj orijentaciji učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola. U istom terminu, prvi put, biće priređen Sajam gejminga pod nazivom NS GAMING WEEK.

detaljnije


Zanimljive činjenice o studiranju

Zanimljive činjenice o studiranju 13.03.2024

Studiranje donosi skup izazova i avantura, pogotovo onima koji tek kreću na fakultet. Mnogo je pitanja i nepoznanica, ali s pravim pristupom strahovi mogu biti ublaženi.

 

detaljnije