Prijemni.rs
Maturang
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Najbolji izbor za dobru zaradu i uspešnu karijeru - Studirajte IT!

Najbolji izbor za dobru zaradu i uspešnu karijeru - Studirajte IT! 26.09.2023

Jedna od oblasti koja poslednjih godina doživljava neverovatan rast i razvoj jesu informacione tehnologije (IT). Ova industrija postala je srce moderne ekonomije i nezamenjiv deo našeg svakodnevnog života, što je ujedno i razlog zašto se u njoj nalaze neke od najboljih mogućnosti za karijeru i zaradu.

detaljnije
INFO DAN Univerziteta u Novoj Gorici

INFO DAN Univerziteta u Novoj Gorici 11.09.2023

Pozivamo vas da posetite INFO DAN Univerziteta u Novoj Gorici, gde ćete imati prilike da saznate sve o prednostima studija na univerzitetu, o prijavi i slobodnim mestima za upis u 2023/24.

detaljnije

Raznolikost i inovacije: Upoznajte smerove na Fizičkom Fakultetu u Beogradu

Raznolikost i inovacije: Upoznajte smerove na Fizičkom Fakultetu u Beogradu 31.08.2023

Na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, studenti imaju priliku da istraže četiri smera koji nude duboko i sveobuhvatno razumevanje fizike i njenih primena. Ova institucija visokog obrazovanja nije samo mesto gde studenti stiču teorijska znanja, već i prostor gde se oblikuju budući naučnici, nastavnici i stručnjaci u različitim oblastima. 

detaljnije


Gradovi kao brendovi

Gradovi kao brendovi 25.07.2023

Jedan od većih, i definitivno inovativnijih projekata MBS-ovog Centra za razvoj projekata jeste City branding – Kako se od gradova prave brendovi. Slično kao i poznato preduzeće, tako i poznati grad, region ili država lakše pronalazi kanale za prodaju svojih proizvoda i usluga, lakše dolazi do najbolje radne snage, do većeg broja posetilaca, turista, investitora i događaja, ukoliko  ima jak i prepoznatljiv brend.

detaljnije


Stručne prakse za studente

Stručne prakse za studente 21.07.2023

Gotovo svaki oglas za posao danas traži određeni nivo iskustva u branši. Mladi često budu obeshrabreni i frustrirani zbog ovoga. Postavlja se ono staro pitanje: kako da imam iskustvo, ako ne mogu da dobijem posao? Odgovor na ovu zavrzlamu jeste: stručna praksa. 

detaljnije


Lifelong Learning – jer ja sam svoj najbitniji projekat

Lifelong Learning – jer ja sam svoj najbitniji projekat 19.07.2023

Lifelong Learning (skraćeno LLL, sa značenjem „celoživotno učenje“) je relativno novi trend u obrazovanju i poslovanju. U svojoj srži, Lifelong Learning je samoinicijativna dokvalifikacija vođena unutrašnjom motivacijom. Koncept promoviše učenje zarad sopstvenog zadovoljstva i razvoja. 

detaljnije


Započni karijeru u digitalnom marketingu

Započni karijeru u digitalnom marketingu 17.07.2023

Zanima te digitalni marketing i u potrazi si za prvim poslom? Sigurno ti je već jasno da postoji potražnja za stručnjacima u oblasti digitalnog marketinga i da su njihova primanja velika. Ali, kako pronaći posao u ovoj oblasti ako nemaš nikakvo prethodno iskustvo?

detaljnije