Preuzmi Maturang aplikaciju
   
  • Vesti o srednjem i visokom obrazovanju


Pretražite vesti:

Ukoliko ste propustili neku od aktuelnosti iz studentskog života, pronađite ih ovde ili pretražite našu arhivu vesti.
Rezultati pretrage

Odaberite Francusku i na vreme planirajte svoju profesionalnu budućnost!

Odaberite Francusku i na vreme planirajte svoju profesionalnu budućnost! 22.11.2021

U jeku kampanje za dodelu stipendija Vlade Republike Francuske za Master 2 i doktorate u ko-mentorstvu za akademsku 2022/2023. godinu kao i upisnih procedura francuskih visokoobrazovnih ustanova poput procedure DAP za osnovne studije, posetite naš drugi Onlajn studentski sajam: upoznajte francuske univerzitete koji će se održati u sredu 01. decembra 2021. od 10.00 do 18.00 časova.

detaljnijeKOJI FAKULTET JE ZA TEBE?

KOJI FAKULTET JE ZA TEBE? 12.11.2021

Zanima te kako će svet izgledati u momentu kada budeš tražio/la posao?
Interesuje te kako će izgledati tvoja buduća karijera?

detaljnije


Saopštenje za prijavu za Hakaton #7 takmičenje

Saopštenje za prijavu za Hakaton #7 takmičenje 28.10.2021

Sedmi po redu SICEF Hakaton biće održan od 5. do 7. novembra 2021. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu i u Naučno-tehnološkom parku Niš. U pitanju je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome učestvuje osam timova od po četiri člana.

detaljnije


Bolja koncentracija – saveti

Bolja koncentracija – saveti 21.10.2021

Jasno je da je svima stalo do što boljih ocena. Nekima treba što bolji prosek da bi imali dovoljan zbir bodova na kraju srednje škole kako bi upisali ono što celog života priželjkuju, neki imaju mentalitet večitih pobednika, neki se jednostavno susreću sa presijom roditelja... Svakako, niko se ne žali na peticu u dnevniku. Ali, do nje treba doći radom. Evo nekoliko saveta koji mogu da ti poboljšaju koncentraciju i učenje učine manje napornim.

detaljnije


Influenserski marketing

Influenserski marketing 18.10.2021

Nema sumnje da je primena influenserskog marketinga danas izuzetno rasprostranjena. Influenserski marketing pokazao se kao efektivno sredstvo dolaženja do određene publike, a brojni brendovi jednostavno vole da rade sa influenserima na poboljšanju prepoznatljivosti svog brenda.

detaljnije


Ciljaj na vrh - ciljaj na 10!

Ciljaj na vrh - ciljaj na 10! 01.10.2021

Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka, pod pokroviteljstvom Fakulteta organizacionih nauka, deseti put po redu organizuje Konferenciju studenata organizacionih nauka. Konferencija se, tradicionalno, održava na Zlatiboru, u studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“, u periodu od 24. do 29. oktobra.

detaljnije
15 pravila za efikasnije učenje

15 pravila za efikasnije učenje 30.08.2021

Ko ne bi voleo da uči brzo i efikasno, a da mu ostane vremena i za druge stvari? Ali, nažalost, učenje zahteva puno energije, ličnog angažovanja i vremena.

detaljnijeProbudi pobednika u sebi!

Probudi pobednika u sebi! 30.06.2021

Ovogodišnja tema SportBizz-a je „Probudi pobednika u sebi”, a on će se realizovati 13. i 14. jula. Cilj projekta jeste da učesnici suštinski razumeju sportski menadžment i način njegove primene u svim sferama života kroz interakciju sa najvećim sportistima i sportskim stručnjacima, a ujedno i da se zabave.

detaljnije


Šta rade IT menadžeri?

Šta rade IT menadžeri? 18.06.2021

Idealan IT menadžer treba da poznaje poslovne procese i da ima razvijen preduzetnički duh, da uspešno upravlja ljudima, njihovom efikasnošću i motivacijom. IT menadžeri svakodnevno organizuju i koordinišu rad čitavog tima, i prepoznaju i prate sve novine na IT tržištu.

detaljnije