Prijemni.rs
Maturang

Nakon odluke o željenom Fakultetu ili Visokoj školi u ovom odeljku ćete pronaći sve informacije neophodne da se što bolje pripremite za prijemni ispit. Blagovremeno potražite informacije o pripremnoj nastavi koju organizuju obrazovne ustanove ili agencije specijalizovane za ovu delatnost.
Saznajte sve o prijemnom ispitu i uslovima za upis, kao i kvotama, broju prijavljenih budućih studenata i školarinama. Kako bi bili što opušteniji, saznajte od budućih kolega njihova iskustva sa polaganja, a mi vas savetujemo kako da savladate tremu i prođete kroz ceo proces bez panike.
Kako bi proverili svoje znanje, vežbajte testove sa prethodnih prijemnih ispita, i to online! A kad sve prođe, zajedno čekamo rezultate. Srećno!

Pripreme za prijemni

Pripremite se za prijemni na vreme. Ovde ćete naći informacije o pripremama koje za vas organizuju fakulteti/visoke škole i agencije specijalizovane za ovu delatnost.

Iskustva sa prethodnih prijemnih

Pročitajte iskustva bivših maturanata koji su već polagali prijemni ispit.

Saveti

Imate tremu pred prijemni? Svi oni koji su se odlučili da studiraju trebalo bi da znaju nekoliko stvari pre nego što odluče šta i kako dalje...

Kvote, broj prijavljenih i školarine

Koliko studenata upisuju fakulteti i visoke škole, koliko se još ljudi sem vas prijavilo, kolika je školarina ukoliko se ne upišete na budžet? Potražite odgovore na ova pitanja ovde.

Prijemni ispit i uslovi za upis

Proverite kada su prijave za prijemni ispit, kada se polaže prijemni i kada će biti objavljeni rezultati.

Rezultati prijemnog ispita

Pogledajte da li ste položili prijemni ispit i upisali željeni fakultet/visoku školu.

Statistika prethodnih upisa

Uvidom u statistiku sa prethodnih upisa procenite svoje šanse za prijem na neku od visokoškolskih ustanova.

Kalkulator-broj poena na prijemnom

Steknite okvirnu sliku o svojim šansama na prijemnom ispitu i pogledajte koliko vas bodova deli od cilja.

Upisne kvote, broj prijavljenih i školarine

» Drugi upisni rok 2017 |  » Prvi upisni rok 2017 |  » Drugi upisni rok 2016 |  » Prvi upisni rok 2016 |  » Drugi upisni rok 2015 |