Prijemni.rs
Maturang

Studentske menze u Beogradu


Beograd, kao najveći grad u Srbiji, užurbana je metropola sa populacijom od 1,685,563 stanovnika. Ujedno i dom raznolike i rastuće studentske populacije. Svake godine značajan broj studenata iz Srbije, ali i okolnih balkanskih zemalja dolazi u Beograd da se školuje i baš ovde stekne univerzitetsku diplomu - privučeni bogatom istorijom grada, živopisnom kulturom, sadržajima koji nude za svakog po nešto i cenjenim akademskim institucijama. Kako bi studenti nesmetano obavljali svoje aktivnosti i uživali u čarima studentskog života, na različitim lokacijama postoji veliki broj studentskih menzi u Beogradu, u kojima studenti mogu da se hrane svakodnevno po zaista povoljnim cenama.

Lokacije studentskih menzi u Beogradu

Radno vreme studentskih menzi

Iako radno vreme svake studentske menze u Beogradu može da se razlikuje, većina menzi je otvorena tokom radnih dana po sledećem rasporedu:

  • Doručak 07.00-09.00
  • Ručak 11.00-15.00
  • Večera 17.30-20.30

Kako biste proverili tačno radno vreme svake studentske menze, preporučujemo vam da pogledate listu studentskog centra Beograd i otvorite stranu menze koja vas interesuje.

Ishrana studenata i jelovnik

Studentske menze u Beogradu nude širok dijapazon jela, opcija i varijacija kako bi potrebe svih studenata bile zadovoljene. Te, ukoliko postite, hranite se vegetarijanski ili veganski, ne morate da brinete da li će za vas biti ukusnog i nutritivnog obroka. Pored toga, jelovnik se redovno, sezonski ažurira, tako da sastojci sa kojima se hrana priprema budu sveži.

Cene obroka

Cenovnik ishrane u beogradskim studentskim menzama su sledeće:

  • Doručak: 56,00 din. (budžet), 130,00 din. (samofinansiranje)
  • Ručak: 120,00 din. (budžet), 310,00 din. (samofinansiranje)
  • Večera: 90,00 din. (budžet), 240,00 din. (samofinansiranje)

Plaćanje obroka

Kako bi student izvršio uplatu obroka na infokioscima, blagajnama studentskih domova i restorana, te imao pristup studentskoj menzi mora da poseduje studentsku karticu, koju možete nabaviti odlaskom do sledećih kancelarija za izradu studentskih kartica:

  1. Studentski grad, Dom II, G krilo - Tošin bunar 147, 011/310-2987
  2. Direkcija ustanove Studentski centar “Beograd” - Svetozara Markovića 56, 011/3637-299
  3. Studentski dom Karaburma - Mije Kovačevića 76, 011/2079-750

Važi pravilo da se obroci za tekući mesec uplaćuju do dvadesetog u mesecu i po dekadama, što znači da je potrebno odjednom uplatiti 10, 20 ili 30 obroka, koji potom važe samo tokom tekućeg meseca i ne mogu se prenositi u sledeći.

Ko ima pravo na korišćenje menze

Pravo na korišćenje menze imaju svi studenti Univerziteta u Beogradu. Studenti koji stanuju u državnim studentskim domovima i čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije imaju pravo na subvencionisanu, najpovoljniju ishranu koja uključuje sva tri obroka. Nasuprot tome, studenti koji su na samofinansiranju i čije se prebivalište nalazi van Beograda, i stanuju u privatnim studentskim domovima ili iznajmljenom stanu, imaju mogućnost ishrane po nešto višim, ali i dalje ekonomičnim cenama, takođe, za sva tri obroka.