Prijemni.rs
Maturang

Privatni fakulteti u Nišu


Privatni fakulteti su postali popularna alternativa za studente koji traže kvalitetno obrazovanje. Oni nude priliku za učenje u manjim grupama, uz više pažnje profesora i osoblja i stavljanje većeg fokusa na praktične veštine i iskustvo iz stvarnog sveta.

Zašto treba birati privatne fakultete u Nišu?

Privatni fakulteti u gradu na reci Nišavi nude određene prednosti u odnosu na državne fakultete. Prvo, oni obično imaju manje grupe, što znači da studentima može biti posvećena veća pažnja kada je reč o profesorima i osoblju. Ovo može biti korisno kako za ambicioznije učenike, koji bi hteli da nauče više, tako i za učenike koji imaju problema sa tim da isprate standardni tempo nastave.

Pored toga, često nude i praktičniji pristup učenju, koji može pomoći studentima da steknu iskustvo i pripreme se za buduću karijeru.

Još jedna prednost privatnih fakulteta je to što je nastava fleksibilnija od nastave na državnim fakultetima. Ovo može biti posebno korisno za studente koji treba da rade dok studiraju, jer je vanredno studiranje na privatnim fakultetima dosta pouzdanije.

Privatni fakulteti često imaju niže kriterijume, što je pogodno za studente koji možda nemaju ocene ili kvalifikacije potrebne za pohađanje državnog fakulteta.

Koje programe nude privatni fakulteti u Nišu?

Privatni fakulteti u Nišu nude širok spektar programa u različitim oblastima studija.

Neki od najpopularnijih programa uključuju:

  • računovodstvo i reviziju;

  • trgovinu;

  • agrobiznis i agrarnu ekonomiju;

  • informaciono-komunikacione tehnologije;

  • ekonomiju;

  • računarske nauke;

  • finansije;

  • pravo i bezbednost.

Koliko košta pohađanje privatnog fakulteta?

Studiranje na privatnim fakultetima je obično skuplje od studija na državnom, a još veću razliku pravi mogućnost studiranja „na teret budžeta” na državnim fakultetima, što čini privatne fakultete finansijski zahtevnijim.

Cena pohađanja privatnog fakulteta u Nišu zavisi od programa koji odaberete. Cene školarine se kreću od 1.200 do 1.500 evra (osnovne studije), a na doktorskim studijama mogu ići i do 1.900 evra. Pored školarina, potrebno je imati na umu i druge troškove: udžbenici, prijave za upis itd.

Kako izabrati privatni fakultet u Nišu?

Kada je u pitanju izbor fakulteta, treba uzeti u obzir nekoliko stvari. Prvo, treba razmisliti o svom budžetu, jer kao što smo ranije naveli, privatni fakulteti mogu iziskivati više troškova nego državni. Takođe, ukoliko niste iz Niša, ne bi bilo loše da istražite lokaciju univerziteta i dostupnost stanova u blizini.

Kada suzite svoje mogućnosti, pročitajte o nastavnicima i osoblju svake škole, te obratite pažnju na njihovo iskustvo i kvalifikacije. Možda ćete želeti da razgovarate sa sadašnjim studentima da biste iz prve ruke dobili informacije.

Takođe, uzmite u obzir lične ciljeve i karijerne ciljeve, pa izaberite fakultet koji je u skladu sa njima. Bilo da želite da postanete programer, pravnik ili poslovni lider, u Nišu postoje privatni fakulteti sa programima koji vam mogu pomoći da ostvarite svoje snove.

Spisak privatnih fakulteta u Nišu

Privatni fakulteti u Nišu pružaju jedinstvenu priliku studentima da steknu kvalitetno obrazovanje u podsticajnom i fleksibilnom okruženju. Sa širokim spektrom dostupnih programa, privatni fakulteti u Nišu su odličan izbor za studente koji žele da steknu važne veštine i iskustvo koje će im pomoći da izgrade karijeru koju su izabrali.

U nastavku ćemo predstaviti neke privatne fakultete koje možete studirati u Nišu.

Alfa BK univerzitet
Adresa: Nade Tomić 8 /3, Niš
Veb-sajt: alfa.edu.rs

Fakultet za pravne i poslovne studije „Dr Lazar Vrkatić”
Adresa: Vojvode Mišića 48, Niš
Veb-sajt: www.flv.edu.rs

Fakultet za pravo, bezbednost i menadžment „Konstantin Veliki”
Adresa: Zetska 2–4, mezanin, Niš
Veb-sajt: konstantinveliki.edu.rs

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe – Univerzitet Privredna akademija
Adresa: Bulevar svetog cara Konstantina 80–84, Niš
Veb-sajt: www.pfnis.edu.rs

Univerzitet „Singidunum”
Adresa: Nikole Pašića 28, Niš<
Veb-sajt: nis.singidunum.ac.rs

Fakultet primenjenih nauka u Nišu – Univerzitet „UNION – Nikola Tesla”
Adresa: Nikole Pašića 28, Niš
Veb-sajt: fpn.rs