Prijemni.rs
Maturang
  • Silvana Tričković - direktorka NBG Leasinga-a


Silvana Tričković - direktorka NBG Leasinga-a

Silvana Tričković je svoju karijeru u lizing industriji započela 2004 godine. Od 1994. godine bila je zaposlena u kompaniji „ITM Group". Sa pozicije Finansijskog direktora kompanije „ITM Group" prelazi na poziciju Generalnog direktora kompanije „TBI Leasing". Na čelu kompanije „NBG Leasing" nalazi se od samog formiranja (januar, 2006 godine). Za poslednjih pet godina kompanija je uspela da poveća svoje tržišno učešće za 8% i ostvari profit u 2010 godini od 1.3 miliona EUR. Kompanija „NBG Leasing" je dugogodišnji partner kompanije Meredes Benz SCG. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Magistrirala je „ General Management" na Univerzitetu Sheffield. Stručno se usavršavala i na brojnim međunarodnim stručnim skupovima. Govori engleski i ruski jezik. Udata je i majka je jednog dečaka.

Šta ste studirali?

Ekonomski fakultet u Beogradu i Postdiplomske studije Univerziteta Sheffield.


Čemu su Vas studije naučile i koliko Vam je to značilo za karijeru?

Studije u Beogradu, tih devedesetih, bile su posebno iskustvo. Svako ko je u to vreme diplomirao, naučio je da smogne snage da se obrazuje i pored opšteg beznađa. Nije to bila loša životna lekcija.

Postdiplomske studije pružile su mi neka uska stručna znanja i veštine koje koristim svakodnevno.


Kako ste našli svoj prvi posao i čime ste se bavili na početku Vaše karijere?

Svoj prvi posao sam pronašla preko oglasa. Imala sam sreću da se, kao komercijalista, zaposlim u kompaniji "ITM Group". Kad god se setim ovog konkursa, nasmejem se. S obzirom da sam bila odličan student, kolege iz konkursne komisije iskreno su me pitali da li sam poništavala ispite da bi ostvarila tako visok prosek. S obzirom da je odgovor bio negativan, nasmejali su se i obavestili da je to razlog više da me zaposle.


Kada zapošljavate ljude, kakav profil osoba tražite?

Obično tražim mlade i obrazovane osobe, pomalo buntovne i željne daljeg usavršavanja. One koji stalno razmenjuju mišljenja i ideje. One koji su spremni na izazove i dokazivanja. I da,... one koji znaju za EKV i Partibrejkerse.


Koje veštine usavršavate i kako radite na sebi?

Mnogo čitam. Učim kroz svakodnevni kontakt sa svojim timom. Smatram da je jako bitno posmatrati zaposlene kao ljude, a ne kao karike u lancu poslovanja. Dopuštam zaposlenima da uživaju u svojim uspesima, čak i onim najmanjim. Ali ih isto tako uključujem u rešavanje problema u kompaniji.

Veština upravljanja vremenom je nešto što negujem i pokušavam da prenesem na svoje zaposlene.


Preporučite nam knjige u svojoj oblasti rada, koje smatrate dobrim.

"The Leadership Pipeline: How to build the leadership-powered company"- Charan R., Drotter S. and Noel J.


2011. godina