Prijemni.rs
Maturang
  • Ivan Rečević - finansijski direktor, partner u kompaniji Huge Media


Ivan Rečević - finansijski direktor, partner u kompaniji Huge Media

Ivan Rečević je stariji partner i osnivač Huge Medie, sa dosta godina iskustva. Radio je kao konsultant i menadžer u kompaniji Capgemini, Schneider Electrica i Robert Bosch. Radi kao finansijski direktor i strateg pri definisanju i kreiranju platformi za klijente.

Šta ste studirali?

Studirao sam Mašinski fakultet i odustao sam nakon 3 godine. Nastavio sam studije na Višoj elektrotehničkoj školi na Voždovcu na smeru Nove računarske tehnologije.


Čemu su Vas studije naučile i koliko Vam je to značilo za karijeru?

Iskreno, najviše stvari koje su mi značile za karijeru sam naučio u srednjoj školi i dva leta u Istraživačkoj stanici Petnica. Znanje koje sam dobio na višim studijama su pokrila neke praznine u znanju (više detalja) koje sam stekao ranije.


Kako ste našli svoj prvi posao i čime ste se bavili na početku Vaše karijere?

Prvi posao je bio u kompaniji Robert Bosch kao periodični sistem administrator tokom studiranja na Mašinskom fakultetu. Posao me je pronašao kako te 1996. godine nije bilo mnogo ljudi koji su bili studenti, znali šta je to računarska mreža i poznavali baze podataka. Predstavništvo se tek otvorilo, direktorka finansija je tražila tehničku podršku među prijateljima i ponuda je tako stigla.


Kada zapošljavate ljude, kakav profil osoba tražite?

Obično biram ljude koji imaju strast prema još nečemu (hobi) sem posla. Osobe koje su pragmatične i imaju minimum opravdanja za sebe, a još manje za druge. Ljude koji žele da uče, koji su samostalni i mogu da procene rizik i odgovornost.


Koje veštine usavršavate i kako radite na sebi?

Svakodnevni trening. Da li je to rano ustajanje, svakodnevno ili periodično vežbanje, ili možda sporedna aktivnost koja zahteva trening ili vežbu - je po meni najbitnija za svakog mladog čoveka. Negovati takav stav i takve ljude je neprocenjivo. Jednostavno, u zdravom telu (i umu), zdrav duh. Takođe, vežba zahteva disciplinu.
Lično ustajem u 5:20 svakog dana, vežbam i samom sebi uvodim disciplinu.


Preporučite nam knjige u svojoj oblasti rada, koje smatrate dobrim.

Tim Feris (4 časovna radna nedelja i 4 satno telo), Feliks Denis (Kako postati bogataš), Sokrat (uglavnom sve), Eseji Frensisa Bejkona ... Tj. sve možete naći na adresi www.gaia.rs

 


2011. godina