Preuzmi Maturang aplikaciju
   
  • Afrodita Bajić - vlasnik modne kuće "Afrodite Mode Collection"


Afrodita Bajić - vlasnik modne kuće

Afrodita Bajić je diplomirani pravnik, vlasnik i zamenik direktora "Afrodit mod kolekšna" ("Afrodite Mode Collection"), sve uspešnije modne kuće. Pravnica po struci, ona je 1989. godine napustila društvenu firmu i osnovala svoju modnu kuću AMC.

Šta ste studirali?

Studirala sam Pravni fakultet u Beogradu i imam položen pravosudni ispit.


Čemu su Vas studije naučile i koliko Vam je to značilo za karijeru?

Ono na čemu mogu da budem zahvalna svojim studijama prava jeste činjenica da sam se za to vreme naučila upornosti, istrajnosti i organizovanosti, kao i kompleksnom razmišljanju, rešavanju situacija, odnosno raznih problema, ali i donošenju pravih odluka i obaveznom obrazlaganju istih.


Kako ste našli svoj prvi posao i čime ste se bavili na početku Vaše karijere?

Do svog prvog posla došla sam preko oglasa. Nije mi bilo lako, pre nego što sam dobila potvrdan odgovor napisala sam 120 molbi. Moj prvi posao bio je pripravnik kod advokata.


Kada zapošljavate ljude, kakav profil osoba tražite?

Kada zapošljavam nove ljude, najbitnijie mi je da su te osobe ozbiljne, marljive, stručne i karakterne. Naravno, kako to posao zahteva, vrlo je bitno i da su kreativne, inovativne i da poseduju strast, odnosno ljubav, prema obavljanju ovog posla.


Koje veštine usavršavate i kako radite na sebi?

Kako bih uvek bila u toku, svakodnevno se usavršavam uz pomoć raznih vidova edukacije, na primer, kroz čitanje knjiga iz menadžmenta, pohađanje seminara i, ono što je posebno važno, uzimanje aktivnog učešća u seminarima.


Preporučite nam knjige u svojoj oblasti rada, koje smatrate dobrim.

"Franšizing" - prof. Živorad Zlatković, knjiga koja je imala odlučujući uticaj da krenemo u franšizing projekat plasmana robe; "Tojota sistem upravljanja"; "Budućnost menadžmenta" - Gari Hamena; "Nova japanska proizvodna filozofija" - Šigeo Šingo


2009. godina