Prijemni.rs
Maturang
  • Ujedinjeno KraljevstvoIsaac Newton

Engleski fizičar, matematičar i astronom,rođen 25. decembra 1642. godine u mestu Woolsthorpe u okrugu Lincoln u Engleskoj. Upisuje se na Cambridge a nakon završenih studija dobija mesto predavača na istom fakultetu.


Charles Darwin

Britanski naučnik koji je udario temelje modernoj teoriji evolcije, rođen u mestu Shrewsbury, grofovija Shropshire 12. februara 1809. Darwin upisuje medicinu na univerzitetu u Edinburghu sa kojih je izbačen i potom se upisuje na univerzitet Cambridge s ciljem da postane sveštenik


Tony Blair

Britanski političar, rođen 6. maja 1953. godine u škotskoj prestonici Edinburgu. Blair je pohađao edinbruški Fettes College, pre nego što se upisao na studije prava na St. John's College pri oksfordskom univerzitetu.


George Gordon Noël Byron

Lord Byron, pisac, rođen je 22. januara 1788. godine u Londonu. Nakon završetka školovanja u Harrowu, studira u Kembridžu na Triniti Koledžu.


Džeri Springer

Rođen 13. februara 1944. godine u Londonu. Springer je sa 24 godine stekao diplome dva fakulteta - političkih nauka i pravnog fakulteta. Po završetku fakulteta, postaje aktivista pokreta za ljudska prava i počinje sa izgradnjom političke karijere.


Hju Lori

Engleski glumac, rođen 11. juna 1959. godine. Poznat po svojoj ulozi Dr Hausa, studirao je na Itonu, a zatim na Selvin koledžu u Kembridžu, arheologiju i antropologiju.


David Cameron

Premijer Velike Britanije, rođen 9. oktobra 1966. Studirao politiku, ekonomiju i filozofiju na Oksfordu. Član je opozicije i parlamenta.