Prijemni.rs
Maturang
  • DOBRIM OBRAZOVANJEM DO BOLJE OBRAZOVNE PRAKSE - UČITELJSKI FAKULTET



Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu školuje učitelje (na Studijskom programu za obrazovanje učitelja) i vaspitače (na Studijskom programu za obrazovanje vaspitača). Akreditovani su programi osnovnih, master i doktorskih studija. Nastavni planovi Fakulteta usklađeni su sa bolonjskim procesom i Zakonom o visokom obrazovanju.

Školovanje traje 8 + 2 semestra po novim studijskim programima kojima se obezbeđuju teorijska i praktična znanja neophodna za obavljanje učiteljskog i vaspitačkog poziva. Tokom studija studenti stiču profesionalne kompetencije u oblasti planiranja, organizovanja, realizovanja i vrednovanja obrazovnog i vaspitnog procesa, kao i u oblasti komunikacije, rešavanja problema u razredu i razumevanja potreba dece. Velika pažnja poklanja se profesionalnoj praksi, tj. boravku i radu u predškolskim ustanovama i osnovnim školama tokom studiranja.

Za mlade ljude koji se školuju da rade sa decom veoma je važan i ambijent u kojem stiču svoja stručna znanja i kompetencije. Zato se na Učiteljskom fakultetu puno ulaže u opremu prostora, učionica i kabineta. Studentski život na Učiteljskom fakultetu vrlo je raznovrstan. Studenti imaju mogućnosti da pokažu svoja znanja i umeća u raznim oblastima, od muzike i glume, preko sportskih aktivnosti, do organizacionih veština. Nastavno-naučnu delatnost obavlja preko 70 nastavnika i oko 40 saradnika. Reč je o kadru koji poseduje najviše naučne i stručne sposobnosti. 

NOVO: UČITELJ ZA DIGITALNO DRUŠTVO
Studenti imaju mogućnost da u toku redovnog studiranja, dodatnim polaganjem predmeta iz oblasti informatike, steknu dovoljan broj ESPB koji im omogućava da, nakon završetka studija, mogu predavati predmet Informatika i računarstvo u osnovnoj školi.

Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija školske 2019/20. godine.

Probni prijemni ispit.
 


Izdvojeni univerziteti i fakulteti: