Prijemni.rs
Maturang
  • Rim - osnovne studije


Grad/mesto u kojem boravim/radim:
Rim
Svrha boravka:
osnovne studije

Opis studijskog programa

European School of Economics ima kampuse u Londonu, Njujorku i u 3 grada u Italiji-Rimu, Milanu I Firenci. Izabrala sam Rim gde sam završila 2 godine, dok sam se za 3. godinu preselila u Njujork, gde sam radila i šestomesečnu praksu.

Da li si dobio/la stipendiju/finansijsku pomoć i kako? Šta ona pokriva?

Moguće dobijanje stipendije

Da li postoji mogućnost da se nađe posao uz ovaj program?

S obzirom na to da imamo mogućnost da menjamo kampuse svake godine, posle Njujorka sam otišla u London da završim poslednju godinu fakulteta. Za vreme četvorogodišnjih studija, promenila sam 3 svetske metropole i imala priliku da upoznam ljude raznih kultura. Pošto mi se svidelo to što je ESE koncentrisan na praktično znanje i gradivo je konkretno, upisala sam i master studije na ovom fakultetu. U poređenju sa drugim fakultetima, na ESE-u dobijam mogućnost da praktično primenim ono što naučim, jer posle svake godine imamo 2 meseca prakse, dok je u 3. godini ceo semester posvećen praksi.

Ostali komentari i preporuke

Nakon završene srednje škole odlučila sam da da se upišem na četvorogodišnje studije BA Internation Finance na European School of Economics (ESE) prvenstveno zbog preporuka poznanika, koji su pohadjđali taj fakultet, a i zato što mi je oduvek bila želja da studiram u Italiji. Preporučila bih ESE svima koji žele kvalitetno obrazovanje, upoznaju mlade različitih nacionalnosti i da idu korak ispred svih.

 

Ukoliko želite da saznate više o školovanju u Italiji, pročitajte naš tekst Studiranje u Italiji.