Prijemni.rs
Maturang
Grad/mesto u kojem boravim/radim:
London
Svrha boravka:
studije
Institucija pri kojoj radim:
Hult
Dužina boravka:
4 godina

Opis studijskog programa

Smer "International relations and diplomacy" na Hult sam otišla posredstvom Cera Travel -a i sve je bolje nego sto sam zamišljala iako mi je u orijentaciji sve realo objašnjeno.

Da li si dobio/la stipendiju/finansijsku pomoć i kako? Šta ona pokriva?

Sada sam aplicirala za stipediju i evo sedim u Ceri i apliciram na osovu rezultata koje sam u dva terma pokazala.

Tvoje iskustvo pri dobijanju vize

To je bilo neposredno posle ove godine i bilo je već dovoljno komplikovao ponajviše sa "bank statement"-om, traže sve sinhrono i mnogo. Kao i sada pomogli su mi u Ceri pa smo to završili iz drugog puta jer su me prvi put odbili, jer je falio papir iz banke. Tada sam sama aplicirala za vizu, a zatim smo u roku od dva dana aplicirali ponovo i sve je bilo odlično i brzo.

Kako si obezbedio/la smeštaj?

Pošto sam platila saznanje da si bez agecije sam, kažu Amerikaci, "withought your travel agent you are on your own", Cera mi je pomogla da se smestim u stan sa nekolikom studenata na sjajnoj lokaciji samo pola sata do fakulteta. Oni imaju edukativni department koji je po meni najbolje čuva tajne. Rade kao butik....

Koliko je skup/jeftin život u inostranstvu?

Ništa posebno ako znaš i dobiješ u orijentaciji što ja jesam sve podatke. Odlazim jednom nedeljno u veću nabavku i potrošim široko 60 funti za celu nedelju tako da trošim do 100 funti nedeljno sa ojster karticom za prevoz autobusom.

Da li postoji mogućnost da se nađe posao uz ovaj program?

Da, po zakonu imam pravo da radim pola radog vremena 20 sati nedeljno za sta mogu da zaradim od 100 do 130 funti.

Kako ocenjuješ društveni život?

Nisam toliko dugo tek sam na početku i za mene je najlepša stvar što sam upoznala sebe pa uživam u tome. Nije mi cilj izlaženje iako smo skoro bili a sjajnom koncertu u Londonu na kome je svirao Bob Dilan i bilo je super jer smo išli u dobrom društvu od nas 12, totalno mešano društvo.

Drugi utisci o toj zemlji

Zemlja tradicije reda rada i predivih parkova. Nemaju kao nekad maglu ali imaju kraljicu i najbolje obrazovanje u svetu.

Ostali komentari i preporuke

Treba se spremiti ovo je životno iskustvo, ne ići grlom u jagode. Prvo jezik dovesti do savršenstva polagati IELTS na vreme ili TOEFL jer imamo malo test cetara u Srbiji. Ja nikada ne bih sve to radila sama nego preko nekog ko zna posao.