Prijemni.rs
Maturang
  • Intervju - Fakultet dramskih umetnosti
    Miroslav Šokčić student prodekan Fakulteta dramskih umetnosti


Miroslav Šokčić , student prodekan Fakulteta dramskih umetnosti

Kakvi su uslovi studiranja i kakvo je vaše mišljenje o kvalitetu nastave na vašem fakultetu?

Nije lako odrediti šta je "dovoljni kvalitet". Ako je to ona količina znanja koja će studente osposobiti da budu profesionalci jednog dana onda je odgovor: da! Većina studenata Fakulteta dramskih umetnosti vrlo lako "upliva" u profesionalne vode, a mnogi izgrade i blistave karijere. Ako je "dovoljni kvalitet" ono što se odnosi na neke standarde koji postoje u razvijenijim obrazovnim sistemima onda svakako nije "dovoljno kvalitetna", ali to je slučaj sa svim obrazovnim institucijama u Srbiji. Naravno, ovo varira od profesora do profesora. Postoje ljudi koji su puni znanja i vrlo vešti u prenošenju istog na svoje studente, ali postoje i oni koji su bukvalno mediokriteti i kojima, po mom mišljenu, nije mesto ni u osnovnoj skoli.
Ovo se odnosi i na teorijski i na praktični deo nastave, jer verujem da obe idu zajedno i da su neodvojive. Loša teorija rezultira lošom praksom i obrnuto.

 

Praktična nastava je neophodna za današnje kvalitetno obrazovanje. Da li, po vašem mišljenju, studenti na fakultetu imaju dovoljno praktične nastave?Kako bi ocenili rad studentskih organizacija na fakultetu? Da li ste zadovoljni njihovim radom i kvalitetom?


 

Koliko se obrazovanje na privatnim i državnim fakultetima razlikuje? Koje su to najbitnije razlike po Vašem mišljenju?

O razlikama u obrazovanju na privatnim i državnim fakultetima ne bih pričao, jer ne znam. Nisam išao na privatni fakultet.