Prijemni.rs
Maturang
  • Intervju - Filozofski fakultet - Novi Sad
    Nenad Mišković student prodekan Filozofskog fakulteta u Novom Sadu


Nenad Mišković , student prodekan Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

Kakvi su uslovi studiranja i kakvo je vaše mišljenje o kvalitetu nastave na vašem fakultetu?

Kvalitetni nastavnički kadar, odlična opremljenost biblioteka (glavne i seminarskih) literaturom koja je potrebna za studiranje, kao i prostor predviđen za izvođenje nastave čini da Filozofski fakultet u Novom Sadu pruža svojim studentima visok nivo kvaliteta nastave, kao i sve uslove koji su neophodni za studiranje.

Kakva je saradnja studenata sa studenskom službom? Koji su najčešći problemi i šta bi moglo da se poboljša?

Ispred šaltera studentske službe se stvaraju najčešće najduži redovi kada je u toku overa semestra i upis godine. Međutim, problem zbog kog se stvaraju redovi ne leži u lošem radu studentske službe, već u tome što obično svi studenti čekaju poslednji dan da završe administratine poslove. Ovaj problem će se otkloniti uskoro uvođenjem novog softvera. Tako će studenti već od naredne školske godine prijavljivati ispite, upisivati godinu i overavati semestre isključivo elektronskim putem, putem interneta. Na taj način će se izbeći neprijatna višečasovna čekanja u redu koja su predstavljala glavni i jedini problem kada je reč o studentskoj službi.

Kako bi ocenili rad studentskih organizacija na fakultetu? Da li ste zadovoljni njihovim radom i kvalitetom?

Filozofski fakultet u Novom Sadu pored ostalog krasi i veliki broj vannastavnih aktivnosti koje su zanimljive za studente, ali i za profesore. Njih osmišljavaju i realizuju studentske organizacije sa našeg fakulteta na čelu sa Savezom studenata. Pored toga što se bavi organizacijom velikog broja humanitarnih akcija i organizacijom tribina koje su zanimljive i korisne za studente, Savez studenata organizuje i sportske sekcije (košarka, odbojka, fudbal, šah). Članovi tih sekcija predstavljaju fakultet u Univerzitetskoj ligi i na tradicionalnim susretima filozofskih fakulteta. Postoji sekcija koja uređuje studentski časopis „Abreakciju", kao i veoma uspešna dramska sekcija Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.