Prijemni.rs
Maturang
  • Intervju - Poslovni fakultet u Beogradu - Departman za poslovnu ekonomiju (DPE)
    Nikola Radanović student prodekan Poslovnog fakulteta u Beogradu


Nikola Radanović , student prodekan Poslovnog fakulteta u Beogradu

Kakvi su uslovi studiranja i kakvo je vaše mišljenje o kvalitetu nastave na vašem fakultetu?

Poslovni fakultet u Beogradu, Fakultet za informatiku i menadžment i Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment su integrisani u Univerzitet Singidunum. To omogućava studentima da prve dve godine nastavu slušaju zajedno, a tek na trećoj se opredeljuju za fakultet koji žele da studiraju, što na neki način i smanjuje rizik od pograšnog izbora, koji se jako često događa tek svršenim srednjoškolcima.
Predavanja su koncipina tako što je u nastavnom procesu srazmerno kombinovana teorija i praksa, predavanja i diskusije.
Prednost je i u tome što su profesori ne samo akademski stručnjaci već mnogi od njih imaju dugogodišnje iskustvo iz prakse, njihov je zadatak da nam to iskustvo prenesu, kroz interakciju koja se ostvaruje u toku nastave.
Uslovi studiranja na fakultetu su odlični. Univerzitet raspolaže sa preko 14 000 m2 savremeno opremljenog prostora. Nastava se odvija u amfiteatrima, salama za predavanja, a imamo i računarske i internet centre. Na raspolaganju su nam biblioteka, bezični internet, banka, stomatološka ordinacija, studentski kafe, restoran i drugi prateći sadržaji. Kampus Univerziteta se nalazi u mirnom delu Voždovca, gde je studentima obezbeđen i lep parking prostor.
Kako se Univerzitet širi, stalno se nešto inovira...

Praktična nastava je neophodna za današnje kvalitetno obrazovanje. Da li, po vašem mišljenju, studenti na fakultetu imaju dovoljno praktične nastave?

Na fakultetima studenti mogu da pohađaju brojne kurseve, seminare i specijalističke programe. Svi programi su praćeni dobijanjem odgovarajućih licenci i sertifikata.
Fakultet omogućava polaganje i dobijanje licence za turističkog vodiča, sertifikat za rad na Amadeus programu, sertifikat za engleski, španski, italijanski i nemački jezik, sertifikat za rad na računaru (ECDL). . .
Studentima koji su već završili pored stečene diplome, dobijene licence i sertifikati su mnogo olakšali dobijanje posla.